Başbakan Erdoğan, Denktaş'ı ziyaret etti

Başbakan Tayyip Erdoğan, eski KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı tedavi gördüğü Bilkent'teki TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'nde ziyaret etti.

Erdoğan, Denktaş'a geçmiş olsun dileklerini iletirken, sağlık durumu hakkında doktorundan bilgi aldı. Yaklaşık yarım saat süren ziyarette Erdoğan'a Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ eşlik etti.

Bu arada Erdoğan, 61. Hükümet'in güvenoyu almasının ardından ilk resmi yurtdışı ziyaretini KKTC'ye gerçekleştiriyor. Erdoğan, Barış ve Özgürlük Bayramı törenlerine katılmak üzere 19-20 Temmuz'da KKTC'de olacak. Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, Erdoğan'ın, ziyareti çerçevesinde KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan İrsen Küçük ve diğer üst düzey yetkililerle görüşmeler gerçekleştireceği kaydedildi. Açıklamada, "Bu ziyaret, Türkiye'nin ve Kıbrıs Türk tarafının, Kıbrıs'ta adil ve kalıcı bir uzlaşıya varılabilmesi ve mevcut fırsat penceresinin nasıl değerlendirilebileceğinin ele alınmasına imkan tanıyacaktır." denildi.