Şehit Olmadan Bir Gün Önce Babasına Roketli Saldırı Olduğunu Söylemiş

Diyarbakır’da çıkan çatışmada şehit olan Konyalı Er Ufuk Başarı’nın baba ocağına ateş düştü.

Diyarbakır’da çıkan çatışmada şehit olan Konyalı Er Ufuk Başarı’nın baba ocağına ateş düştü. Er Başarı’nın, şehit olmadan bir gün önce babasını arayıp görev yaptıkları yere teröristlerin roket attıklarını, 15 teröristin görüntülerinin alındığını söylediği ortaya çıktı. Şehit askerin evin tek erkek çocuğu olduğu öğrenildi. Er Başarı’nın internetteki sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki sayfasında, “Bir çivi, bir nalı, bir nal bir atı, bir at bir askeri, bir asker bir orduyu kurtarır” yazması dikkat çekti.



Diyarbakır‘da, PKK terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temas sonrası çıkan çatışmada şehit olan 13 asker arasında yer alan Konyalı Er Ufuk Başarı‘nın baba ocağı yasa büründü. 27 yaşındaki Piyade Komando Ufuk Başarı‘nın Konya‘nın Doğanhisar ilçesi Başköy beldesinde yaşayan ailesine acı haber askeri yetkililer tarafından gece saatlerinde verildi. Şehit haberinin ardından Başarı’nın baba evine büyük bir Türk bayrağı asılırken, haberi alan belde halkı taziye ziyaretinde bulundu. Şehit askerin, iki kız kardeşinin bulunduğu öğrenildi.

ŞEHİT ER: BABA GÖREV YERİMİZE ROKET ATILMIŞ

        Diğer yandan Ufuk Başarı’nın şehit düşmeden bir gün önce babasıyla yaptığı telefon görüşmesinde bölgeye teröristlerin roket atıldığını anlattığı ortaya çıktı.

        Şehit er Başarı’nın, babasına “Baba görev yaptığımız yere roket atmışlar. 1 asker şehit olmuş, 2 asker yaralanmış. 15 teröristin görüntüsü kaydedilmiş, o gün bizi sıkı tuttular, bir yere göndermediler." dediği öğrenildi.

        Şehit askerin sosyal paylaşım sitesi facebook’taki sayfasında, “Bir çivi, bir nalı, bir nal bir atı, bir at bir askeri, bir asker bir orduyu kurtarır’ ve ‘Her ananın oğlu asker olur ama her kızın sevdiği komando olamaz" sözleri yer alıyor.