Tkdk İl Koordinatörü Büke, Ab Fonları Konusunda Çiftçileri Bilgilendirdi

Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu (TKDK) Yozgat İl Koordinatörü Veli Büke, Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde düzenlenen bilgilendirme toplantısında AB hibe programlarını anlattı.

Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu (TKDK) Yozgat İl Koordinatörü Veli Büke, Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde düzenlenen bilgilendirme toplantısında AB hibe programlarını anlattı. Sarıkaya Düğün Salonu‘nda düzenlenen bilgilendirme toplantısına İlçe Kaymakamı Yaşar Dönmez, İlçe Emniyet Amiri Mustafa Yağmur, bazı daire müdürleri v e TKDK Yozgat İl Koordinatörü Veli Büke ile muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

    Toplantıda konuşan İl Koordinatörü Büke, AB ile Türkiye‘nin ortak hazırladığı proje kapsamında yüzde 65‘e varan hibe krediler olduğunu bunun için çiftçilerin ve üreticilerin mutlaka bu hibe kredilerden yararlanmaları gerektiğini söyledi. Büke, "Öncelikle bu projelerden faydalanmak isteyen çiftçilerin projelerini hazırlattıkları kişileri yani danışmanlarını iyi seçmeleri gerektiğini belirten Büke, "Bu konuda tecrübesi var mı? Bilgisi nedir? Nasıl yardımcı oluyorlar? Bunu çok iyi araştırarak birlikte bize müracaat etmeliler." dedi.

    Çiftçilerin ve üreticilerin hazırladıkları projeleri kuruma ne kadar erken teslim ederlerse kendilerinin menfaatine olacağını ifade eden Büke, “Çünkü olabilecek yanlışlıkları kısa sürede düzeltme imkanını yakalamış oluruz. Bu konuda kurumumuz her türlü bilgiyi vermeye hazır. Yeter ki vatandaşlarımız bize müracaat etsinler. Telefonla veya internetten bizlere ulaşabilirler vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için bu konu çok önemli." diye konuştu.