Tbmm Başkanı Çiçek Anıtkabir‘i Ziyaret Etti

TBMM Başkanlığı‘na seçilen Cemil Çiçek, divan üyeleri ile birlikte Anıtkabir‘i ziyaret etti.

Çiçek ve beraberindeki heyet, Aslanlı Yol‘dan yürüyerek Atatürk‘ün mozolesine ulaştı. Çiçek, üzerinde ‘TBMM Başkanlığı‘ yazan çelengi Atatürk‘ün mozolesine bıraktı. 1 dakikalık saygı duruşunun ardından Çiçek ve beraberindekiler Misakı Milli Kulesi‘ne geçti. Burada Anıtkabir Özel Defteri‘ni imzalayan Çiçek, deftere şunları yazdı:

"İlk başkanlığını yaptığınız Kurtuluş Savaşımızı yürüten ve cumhuriyetimizi kuran TBMM‘nin 24. dönem başkanlık divanı üyeleri olarak manevi huzurunuzda bulunmanın heyecanını yaşıyoruz. 24. dönem parlamentosu üyeleri olarak hepimiz açıldığı günden bu yana tarihsel sorumluluk üstlenen, varlığı ve çalışmaları ile milletimize güven veren TBMM mensubu olmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Milletimizin bize verdiği sorumluluğun bilinci içerisindeyiz. 91. yıl önce kurduğunuz Meclisimiz, bütün engelleri aşma

gücüne sahip olarak dün olduğu gibi bugün de sorunlarımızın çözüm yeri ve milletimizin güven kaynağıdır. TBMM Başkanı ve başkanlık divan üyeleri olarak cumhuriyete ve demokrasiye olan sarsılmaz inanç ve bağlılıklarımızı bir kez daha tekrar ediyor ve huzurunuzda saygı ile eğiliyoruz."

Kaynak: İHA