Tarih demokrasi mücadelemizi yazacak

Başbakan Erdoğan'ın sözlerine yanıt veren CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın uzlaşma metni sonrası sert eleştirilerini sürdürmesine şaşırdığını söyledi. Erdoğan'dan böyle bir üslup beklemediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Metne atılan imzalar iki partinin namusudur" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın sözlerine yanıt veren CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın uzlaşma metni sonrası sert eleştirilerini sürdürmesine şaşırdığını söyledi. Erdoğan'dan böyle bir üslup beklemediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Metne atılan imzalar iki partinin namusudur" dedi. CHP Lideri, "AKP bu metni niye imzaladı? Çünkü kendisini dünyaya anlatamazdı" ifadesini de kullandı.

Dün NTV ekranlarında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın partisinin TBMM Grup toplantısında yaptığı eleştirilere cevap verdi.

"Biz bir çığır açtık" diyen CHP Lideri, "Sorunun çözülmesi için pencereyi şimdi açtık. Göreceksiniz, demokrasi Türkiye'de rayına oturacak ve onu yapan, onu gerçekleştiren, kararlı tavrını takınan CHP diye tarih yazacak bunu" dedi. Kılıçdaroğlu, "Bugün suçlanabilirz ama gelecekte göreceksiniz. CHP Türkiye'de bir demokrasi ayıbını ortadan kaldırmak için kararlı bir mücadele yaptı ve bir iradenin ortaya konmasına yok açtı denilecek" şeklinde konuştu.

"DÜNYA'YA ANLATAMAZLARDI"

Kılıçdaroğlu yemin krizi sürecinin perde arkasında yaşananları anlattı. Kılıçdarolu'na göre, AK Partiyle sağlanan uzlaşmada CHP'nin krizi dünya kamuoyuna duyurması büyük. Kemal Kılıçdaroğlu, "AK Parti niye bunu imzaladı biliyor musunuz? Çünkü kendisini dünyada anlatamazdı" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, adları okunmduğu halde kürsüye çıkmadıklarında neler hissettiklerini de anlattı. "Parlamentoya gidip, isminiz okunduğu zaman kürsüye çıkıp yemin etmemek bizim hoşumuza gitmiyordu" diyen CHP Lideri, "Ama biz demokrasi tavrımızı ortaya koymak zorundaydık" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, varılan mutabakat doğrultusunda hükümeti bir an önce harekete geçemeye çağırarak "Bunun altındaki imzalar AK Parti ve CHP'nin namusudur çünkü iki lider buna onay vermiştir, hiç bir lider bundan vazgeçemez" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, başbakanın grup toplantısında kendisine yönelik eleştirileri de değerlendirdi. "Kesinlikle beklemiyordum. Hatta ben parlamentoda konuşurken de Sayın Bahçeli konuştu" diye konuşan CHP Lideri, "Yine sadece buradaki birinci cümleye vurgu yaparak uzlaşmayı sağladığımızı söyledim, bu uzlaşmaya katkı verenlere teşekkür de ettim, bu da benim görevlerimden birisi" ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu, "Çok basit ayak oyunları aslında AK Parti gitti bunun altına imza attı. Keşke hiç imza atmasaydı veya 'AK Parti CHP'ye teslim oldu', böyle bir algının olmasını biz de istemiyoruz" dedi.