Kılıçdaroğlu, Avrupa Komisyonu Genişmeleden Sorumlu Üyesi Füle İle Görüştü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Komisyonu Genişlemeden ve Komşuluk Politikalarından Sorumlu Üyesi Stefan Füle ile görüştü. Kılıçdaroğlu, görüşmede Avrupa Birliği ile görüşmelerdeki aksaklıkların giderilmesi ve hükümetin bu konuda biraz daha atak davranması gerektiği yönündeki görüşlerini aktardıklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu‘nun TBMM‘deki makamında gerçekleşen görüşme 1.5 saat sürdü. Görüşmenin ardından bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Füle ile verimli bir görüşme yaptıklarını ve Türkiye‘deki son gelişmelerle ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Sanıyorum önümüzdeki süreçte Avrupa Biriliği İlerleme Raporu‘nda bazı konular dile getirilecek. Bu süreçte biz Avrupa Biriliği ile görüşmelerdeki aksaklıkların da giderilmesi yönünde görüşlerimizi ifade ettik. Hükümetin bu konuda biraz daha

atak davranması gerektiğini de kendilerine duyurduk" diye konuştu.

Füle ise açıklamasında, yaptıkları bu görüşmelere büyük önem verdiğini belirterek, özellikle katılım sürecinde CHP ile yürütülen diyaloğun önemli bir yeri olduğunu düşündüklerini kaydetti. Füle, "Böylesine önemli demokratik bir kurum içerisinde yürütülen çalışmalara katılmak üzere yemin etmek ve bunu sağlamak üzere de parlamentoya dönme kararını almak için gerekli düzenlemelerin CHP tarafından yapılmış olmasından da büyük bir memnuniyet duyuyoruz" dedi.

"TÜRK DEMOKRASİSİ İÇİN GÜÇLÜ VE KATKI SAĞLAYAN BİR MUHALEFET ÖNEMLİ"

Özellikle iki hususun çok önemli olduğunu ifade eden Füle, şunları kaydetti:

"Türkiye‘deki AB‘ye katılım süreci içerisinde gerçekleşen reformların devamı ve sürekliliği açısından parlamentonun kredibilitesi ve etkinliği büyük önem taşıyor. İkinci vurguladığım konu ise; parlamentolar, demokrasinin merkezi olarak mümkün olduğunca her kesimi dahil edici ve kapsayıcı bir çalışma biçimini sergilemelidir dedik. Ve bu kapsayıcı parlamento çalışmasının özellikle yeni anayasanın hazırlanması sırasında farklı yasalarda yapılacak değişikliklerde ya da sistemdeki mevcut eksikliklerin ve

bozuklukların giderilmesine yönelik yapılacak çalışmalarda büyük bir önem taşıyacağının altını çizdik. Türk demokrasisi için güçlü ve katkı sağlayan bir muhalefetin bulunması çok önemlidir dedik. Ve yine aynı zamanda hükümetin ve muhalefetin AB gündemini bir işbirliği alanına, işbirliği platformuna dönüştürmesinin ne kadar önemli olabileceğini vurguladık."

Kaynak: İHA