Fethiye Kent Konseyi’Nde Sahil Bandı Ve Meydan Projesi Görüşüldü

Fethiye Kent Konseyi, ilçe merkezine yapılması planlanan projeleri görüşmek üzere toplantı.

Fethiye Kent Konseyi, ilçe merkezine yapılması planlanan projeleri görüşmek üzere toplantı. Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda kent meydanı, Uğur Mumcu Parkı yenileme çalışması ve 3. etap sahil bandı konusunu görüştü. Toplantıda ilk olarak saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı söylendi. Divan başkanlığına oybirliği ile Tuğrul Yılmaz seçildi. Yürütme kurulunun belirlenmeden önce katılımcıların görüşleri alındı. Konsey üyelerinden kurulun yenilenmesi ve önceki kurula yeni üyelerin alınarak devam edilmesi kararı çıktı. Yapılan oylamada önceki kurula yeni üyelerin alınarak devam edilmesine karar verildi. Kent konseyi başkanlığı seçiminde tek aday Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı gösterildi. Konseyin başkanlığına seçilen Başkan Saatcı üyelere teşekkür ederek, toplantı maddelerinin görüşmelerine geçti.

Konuyla ilgili sinevizyon gösterilerinin ardından bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Metin Talaş, “Dünyada uygulaması kolay olmayan bir projenin temelini atıyoruz. İnsan merkezli unsurları şehir yaşamına taşıyarak bir marka kent oluşturmayı hedefliyoruz. Bu 3 proje hakkında görüş almak için bir arada toplandık. Projelerin desteklenmesi bizler için çok önemli. Amacımız düşüncelerinizi projelere yansıtarak, butik şehri birlikte oluşturmak” dedi. Projeler hakkında bilgiler aktaran Talaş, “Ön çalışmalar tamamlanmak üzere. Sizin düşünceleriniz doğrultusunda projeler ile ilgili çalışmalara başlayacağız. Çalışmaların hepsi Özel Çevre Koruma Kurumu onayı aldıktan sonra başlayacaktır. Hedefimiz gerekli çalışmaları tamamlandıktan sonra 2012 yılında bunları tamamlayabilmektir” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Fethiye Kent Konseyi üyeleri ve toplantıya katılanlar; kent meydanı, Uğur Mumcu Parkı yenileme çalışması ve 3. etap sahil bandı konusunda fikirlerini belirttiler.

Kaynak: İHA