Çatak İlçe Emniyet Amirliği‘ndeki Saldırının Ardından

Van‘ın Çatak ilçesinde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce İlçe Emniyet Amirliği‘ne düzenlenen saldırıdan hemen sonra sıcak dakikalar cep telefonu tarafından kaydedildi.

Öğle saatlerinde kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, gasp ettikleri bir kamyonetle Meraşal Fevzi Çakmak Caddesi üzerindeki İlçe Emniyet Amirliği ve Şehit Polis Selami Tuğrul Polis Merkezi Amirliği‘ne ateş açmıştı. Polis ekiplerinin saldırganlarla yaşanan sıcak temas bir vatandaş tarafından cep telefonu ile kaydedildi. Siirt‘in Pervari ilçesi istikametine kaçan saldırganlara yönelik özel hareket timleri karadan, jandarma ise ilk önce 2 helikopterle hava destekli operasyona katıldı. Olayın gerçekleştiği

cadde araç ve yaya trafiğine kapatılarak Van‘dan giden Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü ekipleri inceleme yaptı. Olay yerinde çok sayıda boş kovanlar bulunurken, saldırı sırası İlçe Emniyet Amirliği önünde bulunan zırhlı araçlar faciayı önledi. Saldırganlar zırhlı araçlara ateş açarak olay yerinden kaçtılar. Aracı gasp edilen M.E.T.‘nin ise sorgusu devam ediyor.

Kaynak: İHA