Sınava Çadır Kette Hazırlandı, Sbs‘den 500 Tam Puan Aldı

Deprem nedeniyle çadırda hazırlandığı Seviye Belirleme Sınavında (SBS) 500 tam puan alan Kütahya Simav Kuşu Nurullah Bayram İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Dudunur Kıymaz, Türkiye birinciliğine ortak oldu.

Simav İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Dursun Gülseren, bu yıl SBS sınavına giren toplam 935 öğrenciden 63’ün 450, 183’ünün de 400’ün üzerinde puan alarak Simav’ın son yıllarda yapılan sınavlarda başarı grafiğini artıran ilçeler arasında yer almasının onur ve gururunu taşıdıklarını kaydetti.

SBS sınavında elde ettikleri üstün başarılar sonucu ilçenin yüzünü güldüren öğrencilerin önümüzdeki günlerde Kaymakam Yüksel Ünal tarafından ödüllendirileceğini ifade eden Gülseren, “Elde ettiğimiz verilere göre bu yıl SBS sınavına giren öğrencilerimizin kazandıkları başarılar geçen yıllara göre çok daha yüksek. Öğrencilerimiz bu yıl SBS sınavlarına deprem nedeniyle Kütahya Valiliği başta olmak üzere İl Milli Eğitim, Simav Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Kızılay yetkililerinin de gayretleriyle çadır kentte kurulan çadır dershanelerde hazırlandılar. Kuşu Nurullah Bayram İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Dudunur Kıymaz, 500 tam puan alarak Türkiye birinciliğine ortak olurken, Çaysimav İlköğretim Okulundan Saffet Sezer Demir de 495.768 puanla Simav birincisi oldu. Öğrencilerimizin deprem psikolojisine rağmen elde ettikleri üstün başarılar bizleri gururlandırdı. Kendilerini tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. Bu başarının sağlanmasında emeği geçen öğrenci velilerine, dershanelere ve öğretmenlere teşekkür ediyorum ” dedi.

SBS’de 500 tam puan alarak Türkiye birinciliğine ortak olan Kuşu Nurullah Bayram İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Dudunur Kıymaz ise, sınava çok yoğun ve programlı bir şekilde çalıştığını bildirdi. Kıymaz, "Sınava hazırlanırken çok soru çözdüm. Günde ortalama olarak 100 ile 150 soru çözüyordum. Ailemden de büyük destek gördüm. 500 tam puan aldığım için çok mutluyum. Simav Fen Lisesi‘nde okumak istiyorum" dedi.

Deprem psikolojisine rağmen Simavlı öğrencilerin SBS’de elde ettiği başarıda Kütahya Valisi Sayın Kenan Çiftçi, Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, Simav İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi ile eğitim çalışanları, öğretmen, veli ve dershane yetkililerinin de büyük katkıları bulunduğunu dile getiren Simav Osmanbey İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Başkanı Mediha Kıyak, “ Sınav sürecinde öğrencilerimizi Simav’dan alıp Kütahya’ya götüren, orada ev sahipliği yapan herkese teşekkürü bir borç biliyoruz. Şükranlarımızı sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Kuşu Nurullah Bayram İlköğretim Okulunun konuşlandığı Kuşu beldesinin AK partili Belediye Başkanı Halil Ergenç ise beldesini en iyi bir şekilde temsil ettiği için Dudunur Kıymaz’ı ayrıca kendisinin de ödüllendireceğini söyledi.

Kaynak: İHA