St. Basil's Cathedral 360 derece gezinti (Google Doodle)

St. Basil's Cathedral için Google özel logo hazırladı. St. Basil's Cathedral'i 360 derece gezmek ister misiniz? St. Basil's Cathedral doodle süprizi bu sefer bir müze. St. Basil's Cathedral logosu Google.com ve Google.com.tr'den yayınlanıyor.

St. Basil's Cathedral için Google özel logo hazırladı. St. Basil's Cathedral'i 360 derece gezmek ister misiniz? St. Basil's Cathedral doodle süprizi bu sefer bir müze. St. Basil's Cathedral logosu Google.com ve Google.com.tr'den yayınlanıyor.

Aziz Vasil Katedrali ( Собор Василия Блаженного) Rusya’nın başkenti Moskova’nın Kızıl Meydanı’nda bulunan ve soğana benzeyen rengarenk ve kubbeli çatıları ile ünlenmiş bir katedraldir. Saint Basil’s Cathedral,( Собор Василия Блаженного) Dünyada ziyaretcileri tarafından sıklıkla Kremlin Sarayı’na benzediği düşünülerek karıştırılmıştır.

Aziz Vasil Katedrali (Sobor Vasiliy Rus Blajennoqo) Saint Basil s Cathedral, 1555 - 1561 yıllarında Rus Devleti 'nin Kazan ve Astarhan hanlıklarına karşı kazandığı zaferleri kutlamak amacıyla Korkunç İvan tarafından yaptırılmıştır. Katedral'in mimarisi çok Değişik şekilde tasarlanmış olan sekiz kubbeden oluşuyor ve bu kubbeler sekiz ayrı zaferi simgelemektedir.

İlk yapımı som altın olan kubbeler, 1670 yılından sonra değişik renklerde boyanmıştır. Aziz Vasil Katedrali ( Собор Василия Блаженного) Saint Basil’s Cathedral, en uzun kulesi yaklaşık 65 metre yüksekliktedir. Bölge halkı arasında yapının bir İtalyan mimarın tasarımı olduğu, daha sonra yapıyı tekrar etmemesi için mimarın kör edildiği rivayeti dolaşmaktadır. Katedral günümüzde müze olarak kullanılmaktadır.

Moskova'nın Kızıl Meydanı ve ünlü bir katedral gibi soğan kubbeli çatılar ve renkli, St Basil (Aziz Basil Katedrali). St Basil Katedrali (St. Basil Katedrali), dünyaya ziyaretçi ziyaret karışık aklın Kremlin Sarayı gibi görünüyor.


St. Basil's Cathedral 360 derece gezinti (Google Doodle)

St. Basil's Cathedral resimleri için tıklayınız

St. Basil's Cathedral'i 360 derece gezmek isterseniz tıklayınız

St. Basil's Cathedral videosu için tıklayınız

St. Basil's Cathedral'in ışık gösterisi için tıklayınız


Aziz Basil (Aziz Basil Katedrali), 1555 dan kazan yıllarında 1561 Rus İmparatorluğu'na ve Astarhan hanlıklarına Korkunç İvan tarafından yaptırılan karşı zafer kutlamak için Aziz Basil Katedrali. Kubbe sekiz çok farklı mimari oluşur, katedral tasarlanmış ve sekiz ayrı kubbe zaferi simgeliyor.

İlk yapım yılı 1670 sonra değişik renklerde boyanmış som altın kubbe olduğunu. Aziz Basil (Aziz Basil Katedrali), Aziz Basil Katedrali, 65 metre yüksek kule. İtalyan mimar ve yapı tasarımı arasındaki bölgede nüfus yapısı işitme mimar için kör geri dönüşüm yok. Katedral bugün müze olarak kullanılmaktadır.

Aziz Vasil Katedrali (Собор Василия Блаженного) Moskova'nın Kızıl Meydanı ve soğan kubbeler ve a. bir katedral olarak renkli dedi Aziz Basil Katedrali (Собор Василия Блаженного), dünya ziyaretçilerinin uğrak karışık aklın Kremlin Sarayı gibi görünüyor.

Cathedral of St. Vasil (Собор Василия Блаженного), Aziz Basil Katedrali, Rus İmparatorluğu 1555 - 1561 ile kazan yıllarda ve larina Astarhan konuk evi karşı kazanılan zaferler Korkunç İvan tarafından inşa edilmiştir kutlamak için. Kubbe, katedral tasarlanmış sekiz çok farklı mimarisi, oluşan ve sekiz ayrı kubbe zaferi simgeliyor.

Ilk tasarım 1670 sonrasında boyalı farklı renk katı altın kubbelerin yapılır. Katedral St Vasil (Собор Василия Блаженного), Aziz Basil Katedrali, en uzun kulesi yaklaşık 65 metre yüksekliğinde. İtalyan mimar tasarım yapısı arasındaki bölgede insanlar sonra yapının mimarlara kör söylenti yeniden dolaşan değildir. Katedral, günümüzde kullanılan bir müzedir.

Aziz Vasili Katedralinin önünde: bir bronz heykel var. Minin ve Pojarski’nin heykeli.

MİNİN VE POJARSKİ HEYKELİ:

Bu ilk heykel kompozisyonu: 1818 yılında dikilmiştir. Bunlar: tüccar Minin ve Prens Dimitry Pozharski.

4 Kasım 1612 tarihinde, Polonya işgaline karşı, Rusya’da ilk direnişin başladığı gün olarak kabul edilir. Bu iki şahıs: karışıklık döneminin cesur önderleridir. Bunlar: 1612 yılında, Rusya’nın sorunlu ve zor zamanlarında, Rusya bağımsızlığını ve özgürlüğünü kaybetmek üzereyken, isyancılara karşı mücadelede liderlik yapmışlar. Böylece, Moskova’yı Polonya işgalinden kurtarmışlar. 1812 yılında yapılan savaşta kazanılan zaferin hemen ardından, ulusal bir kampanya başlatılarak toplanan paralarla, bu heykel dikilmiş. Heykeltıraş İvan Martos. Martos: savaşa şahit olmuş, cepheye gönderdiği iki oğlundan birisini şehit vermiş bir sanatçı.

Evet: Minin ve Pozharski’nin bu anıt heykeli, ilk önceleri Kızıl Meydanın ortasında yer alırken, 1930’larda Stalin hükümeti, heykelin askeri geçit törenlerinin ortasında kaldığını ve engel teşkil ettiğini düşünerek, bugünkü yerine, yani St.Basil Katedralinin bahçesine taşıtmış.

4 Kasım tarihi, Rusya halkının bağımsızlığı adına, önemli bir tarih olarak kabul edilerek, günümüzde bayram olarak kutlanmaktadır. Resmi kutlamalarda; buraya çelenk bırakılıyor.

Evet: heykellerin biraz ilerisindeki: yükseltilmiş yuvarlak platform: Lobnoya Mesto.

LOBNOYA MESTO:

Buradan: imparatorluk hükümleri duyuruluyormuş.

Burada: “Mesih Kapısı”ndan girip-çıkan ve Kremlin Sarayına, hükümet görevlilerini taşıyan, siyah limuzin otomobilleri görebilirsiniz.

MESİH KAPISI:

Kapının üzerinde yükselen: 67 metrelik, zarif bir kule var. Buna: Mesih Kulesi deniliyor. Bu kulede: çeyrek saatleri haber veren: bir de çan kulesi bulunuyor.

Evet: devam ettiğinizde, karşınıza: Lenin’in Mozolesi geliyor.

LENİN’İN MOZOLESİ:

Saat: 10.00-13.00 arasında ziyarete açıktır. Yanınızda: çanta ve cep telefonu ile girmek yasak. Bunlar: 40-80 ruble karşılığında karşıdaki binanın emanet bölümüne bırakılıyor. Tabii, her zaman olduğu gibi, girişte uzun bir kuyruk oluşuyor. Girerken sıkı bir aramadan geçiriliyorsunuz ve içeride tam bir sessizlik şart.

Anıt mezar; 1924 yılında ilk yapıldığında: ahşaptan yapılmış. Şu andaki mozole ise: 1930 yılında, mimar Aleksandr Sçusevin projesine göre yapılmış. Kızıl ve siyah renkli, Ural granitlerinden yapılmış. Alçak bir piramit şeklindedir. Yani: bir tür, basamaklı bina. Burada: 1924 yılında, ölümünden 56 gün sonra mumyalanan Sovyetler Birliğinin kurucusunun mumyalanmış vücudu var. Camdan bir fanus içinde: kristal bir tabut içinde bulunuyor.
Lenin’in Mozolesi açık olduğu zaman: Kızıl Meydan’ın büyük kısmı, halkın ziyaretine kapatılıyor. Evet: mozole içinde: cenaze salonuna indikten sonra, mozole tarafına geçiliyor. Mozolenin çevresinde, bir tur attıktan sonra hemen çıkılıyor, duraksama yapmak bile yasak.

Mozolenin üstünde: 70 yıldır Rus Devlet Başkanlarının resmi geçit ve merasim törenlerinde çıktıkları kürsü bulunuyor.

Eğer isterseniz: Kremlin Duvarı boyunca yürüyerek: yine bir siyasetçi Stalin, koznonot Yuri Gagarin ve Amerikalı yazar John Reed gibi insanların mezarlarını görebilirsiniz. Amerikalı yazar John Reed: “Dünyayı Sarsan On Gün” isimli kitabın yazarı.

Evet, Kızıl Meydan’da gezmeye devam ediyoruz. Kızıl Meydan’ın hemen karşısında: Müzeye bakan, gösterişli dış cephe, ünlü “Devlet Satış Mağazaları”na aittir. Bu çarşı: Rusça adının kısaltması olan “GUM” olarak da biliniyor.

GUM MAĞAZASI:

Kızıl Meydanda: doğu yönünde, bir alışveriş mabedi. 1890′lı yılların sonunda inşa edilmiş. Şehir merkezinde: mevcut alışveriş merkezlerinin en büyüğü olarak dikkati çekiyor. Buraya mutlaka zaman ayırın. Alışveriş düşünmeseniz bile, bu tarihi binayı mutlaka gezmelisiniz. Ayrıca alışveriş düşünenler için de, burada şık mağazalar var. Bu şık mağazalarda, dünyaca ünlü ve tanınmış markaların ürünlerini bulma imkanı mevcut ancak fiyatları aşırı yüksek .Biraz önce söz ettiğim gibi: alışveriş düşünmeseniz bile, burayı mutlaka ziyaret edin.

Gum’un arkasındaki bölüme geçin. Burası: Kitai Gorod olarak biliniyor.

KİTAİ-GOROD:

Dar caddeler ve eski yapılardan oluşan bir bölge. Hoş ve sakin bir yerleşim alanı, dolaşmak için çok uygun.
Burada: güzel ve sakin sokaklarda, çok sayıda kafe ve restoranlar var. Moskova’nın en ilginç kulüpleri de burada bulunuyor. Yani: eğlence mekanlarına ev sahipliği yapıyor. Özellikle: cadde boyunca yürüdüğünüzde; içinde havuzlar olan güzel bir parka ulaşırsınız. (Chistye havuzları alanı) Burada: çok sayıda genç görebilirsiniz.

Burası: bir zamanlar kentin ticaret bölgesi olarak biliniyor. Burası: aynı zamanda “Çin Mahallesi” olarak da biliniyor, ama çevrede çok fazla Çinli göremezsiniz. Bu isim: muhtemelen “siper kazığı” anlamına gelen, eski bir Rus sözcüğü olan “kiti”den türemiş olabilir. Duvarları: 1536-1539 yılları arasında: İtalyan mimar Russified tarafından inşa edilmiş. 13 kule ve 6 kapısı varmış. Kulelerin sonuncusu: 1930’larda yıkılmış. Moskova’da günümüzdeyanlızca: Kremlin duvarları ve Kitai Gorod duvarları kalmış. Duvarlardan biri ise: günümüzde Hotel Metropol ve Moskova Metrosunun Okhotny Ryad istasyonu arasında duruyor.

Evet, günümüzde: Kitay Gorod; bir ticaret alanı olarak, Moskova’nın en pirestijli iş alanı olarak gelişiyor. Üç ana cadde, bankalar, mağazalar ve depolar sıralanmış. Moskovanın iki güzel kilisesi, bu bölgeyi süslüyor. Özellikle: 1653 yılında yapılan, St.Nicholas Nikitniki kilisesi görüntüsü ile mutlaka dikkatinizi çekecektir. Şahane İngiliz Malikhanesi de, aynı dönemlerden günümüze kalmıştır. Yakınındaki “Romanov Apartmanları” da, şimdi müzedir.

Tüm bunların yanında: Moskova’da Çin yapımı ürünleri topluca bulabileceğiniz iki katlı büyük bir pazar var burada. Burada: çin porseleninden yapılmış ilginç kupalar ve kupalar oldukça ilgi çekici. Ayrıca: Çin’den gelen giysi, inci, mercan, porselen, çanta ve aksesuarlar, çaylar bulabilirsiniz. Ayrıca: Moskova’nın kültür incisi olarak kaliteli ama ucuz incileri de burada bulabilirsiniz.Giysi ve aksesuarlar çok ilginizi çekmese de, inci ve değerli taşlar için gidilmeye ve alışveriş yapılmaya değer bir yer.