Sökeli Hayırsever Kamil Fırat Son Yolculuğuna Uğurlandı

İstanbul’da vefat eden Sökeli hayırsever ve Söke Değirmencilik Yönetim Kurulu Başkanı Halil Kamil Fırat, son yolculuğuna uğurlandı.

Söke’nin önde gelen hayırsever ailelerinden merhum Hilmi Fırat’ın oğlu,Söktaş kurucu ortağı ve TUSİAD eski başkanlarından Muharrem Hılmi Kayhan’ın da dayısı olan iş adamı Halil Kamil Fırat rahatsızlığı nedeniyle bir süredir İstanbul Şişli Florence Nightingale Hastanesinde tedavi görmekteydi.

10 Temmuz Pazar günü İstanbulda tedavi görmekte olduğu Şişil Florence Nighgale hastanesinde vefat eden üç çoçuk,altı torun sahibi merhum Halil Kamil Fırat(70)’ın cenazesi memleketi Söke de Kocacamide öğle namazına mütekaip kılınan cenaze namazı sonrası Sazlıköy Kemer aile kabristanlığında defnedildi.

Cenaze namazını kıldıran Söke müftüsü Mevlüt Halıloğlu hayırsever iş adamının geride bıraktığı eserler ve yarattığı istihdam ile örnek bir kişi olduğunu dile getirdi.

Cenaze törenine çok sayıda iş dünyasından katılan isimlerin yanı sıra Fırat ve Kayhan ailelerinin yakın dostlar,18.Dönem CHP Aydın Milletvekili Hılmi Ziya Postacı,22.Dönem CHP Aydın Milletvekili Mehmet Semerci,eski devlet Bakanlarından Şükrü Sina Gürel,Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer,Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi,Belediye Başkan Yardımcıları Enver Helvacı,Levent Tuna,Sazlıköy Belediye Başkanı Abdülmüttalip Demir,Söke Ticaret Borsası,Ticaret Odası,Ziraat Odası başkan ve yöneticileri’nin yanı sıra çok sayıda sevenleri katıldı.

Öte yandan merhum Halil Fırat’ın cenaze töreni nedeniyle Söke Kocacami tarihi günlerden birini yaşarken polis olası yankesicilik olayına karşı sivil ve resmi ekip olarak cami avlusunda görev yapması dikkat çekti.

Kaynak: İHA