Kırgızistan‘da "Osmanlı İmparatorluğu Ve Günümüzdeki Türkiye" Adlı Kitap Tanıtıldı

Kırgızistan‘da "Osmanlı İmparatorluğu ve Günümüzdeki Türkiye" adlı kitabın tanıtımı, başkent Bişkek‘te Devlet Tarih Müzesi‘nde gerçekleştirildi.

Yerel yazarların ve konukların katıldığı tanıtım toplantısında konuşan yazar Asılbek Omorov, Osmanlı İmparatorluğu coğrafyasında yer alan ülkeleri gezerek bilgi topladığını, bazı tarih kitaplarında yazılmış olan yanlış bilgileri düzeltmeye çalıştığını söyledi. Konuklarına kitabın içeriği hakkında detaylı bir sunum yapan Omorov, "Osmanlı İmparatorluğu‘nun bir zamanlar bünyesinde barındırdığı ülkelere giderek arşivlerinden bilgi topladım" dedi.

Osmanlı İmparatorluğu‘nun devamı olan Türkiye Cumhuriyeti‘nin tarihi ve cumhurbaşkanlarını da anlatan Omorov, Mustafa Kemal Atatürk‘ün bugünkü cumhuriyetin oluşmasındaki rolünü vurguladı. Kitapta ayrıca Kırgız-Türk kardeşliğini ispatlayan bilgileri topladığını belirten Omorov, Kırgızistan‘ın Çatkal bölgesinden Kırgızlar‘ın Anadolu‘ya göç ettiğini kaydetti.

Manas Destanı‘ndan bir alıntı okuyan Omorov, tarihi ve bilimsel kaynaklara dayanarak hazırlanan kitabın başta Türkçe olmak üzere farklı dillere de tercüme edileceğini söyledi.

Kaynak: İHA