Denizcilik Ve Kabotaj Bayramı Kutlamaları

Sinop‘ta, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri, renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlikler kapsamında düzenlenen yarışmalar nefes kesti. Halat çekme ve yağlı direk yarışmalarının birincilerine koç hediye edildi.

Denizcilik Ve Kabotaj Bayramı Kutlamaları
Liman başkanlığı organizesinde gerçekleştirilen etkinlikler, sabah saatlerinde İskele Meydanı‘ndaki Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Daha sonra Orkan-3 adlı yolcu motoru ile denize açılan Vali Vekili Yaşar Dursun Yılmaz, Belediye Başkanı Baki Ergül ve Liman Başkanı Kazım Alpay, tüm deniz şehitleri anısına Sinop Ada Burnu mevkisi açıklarında suya çelenk bıraktı.

Etkinlikler, İskele mevkisinde devam etti. Adeta şölene dönüşen Kabotaj Bayramı etkinliklerini izlemek isteyen binlerce vatandaş, sahile akın etti. İlk olarak yüzme yarışları ile başlayan etkinlikleri, denizde elle halat çekme, yağlı direk, yüzme yarışları yapıldı. Yüzme yarışları sırasında etkinliği izleyen birçok vatandaşta yarışmacılara tezahüratta bulundu. Yağlı direk yarışlarında kimi zaman tehlikeli anlarda yaşandı. Yaklaşık 30 gencin katıldığı yağlı direğin ucundaki Türk bayrağını alan ve halat

çekme yarışmasında birinci olan yarışmacıya koç hediye edildi.

Kaynak: İHA