Serhat Eğitim Kurumları‘nda Mezuniyet Çoşkusu

Serhat Eğitim Kurumları‘nın bünyesinde eğitim-öğretim veren Özel Serhat Nevbahar İlköğretim Okulu ve Özel Serhat İlköğretim Okulu 14. mezunları için düzenlenen geceye okul öğrencileri ve aileleri yoğun ilgi gösterdi.

Serhat Eğitim Kurumları‘nda Mezuniyet Çoşkusu
Törene Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Gülşen Orhan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, mezun olan öğrencilerin aileleri ve çok sayıda davetli katıldı. Serhat Lisesi kapalı spor salonundaki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı‘nın okunmasıyla başladı. Gecede açılış konuşmasını yapan Özel Serhat Nevbahar İlköğretim Okulu Müdürü Yaşar Yılmaz, mezunların sevginin ve hoşgörünün hava gibi, su gibi kuşattığı bir irfan yuvasının meyveleri olduğunu söyledi. Yılmaz, "Bugün emaneti doğru hedefe ulaştırmanın mutluluğunu yaşadığımız gündür. Sizler sevginin ve hoşgörünün hava gibi, su gibi kuşattığı bu irfan yuvasının meyvelerisiniz. Şimdiye kadar sizleri hazırlamaya çalıştığımız şu hayatta hiçbir şeyin karşılıksız olmayacağının, insanın ancak çalışarak bir şeyler kazanabileceğinin şuuruna erdiniz. Yolunuz aydınlık bahtınız açık olsun" dedi.

Serhat Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hayrettin Kaya ise konuşmasında, öğrencilerin muhatap olacağı insanlarla en iyi şekilde iletişim kurabilecek nesiller yolunda ilerlemelerini için ciddi gayret gösterdiklerini belirterek "Bize teslim edilen öğrencilerimizin üzerine hassasiyetle duruyoruz. Kimliğinden ve kişiliğinden hiçbir şey kaybetmeden müspet ilimlerle donatılmış milli kültürümüzle beslenmelerini sağlayama çalışıyoruz. Öğrencilerimizin muhatap olacağı insanlarla en iyi şekilde iletişim kurabilecek nesiller yolunda ilerlemelerini için ciddi gayret gösteriyoruz" dedi.

AK Parti Van Nilletvekili Gülşen Orhan ise, Serhat Eğitim Kurumlarını‘nın Van‘ın en başarılı eğitim kurumları arasında ilk sıralarda yer aldığını belirterek, genç mezunlara bundan sonraki hayatlarında asla yılgınlığa düşmemeleri ve kendi değerlerimiz doğrultusunda yetişereş bizi biz yapan değerleri yüceltmemiz gerektiği tavsiyesinde bulundu, başarılar diledi.

Güldeste müzik grubunun mini konserleriyle renkli bir gece yaşayan öğrenciler, mezuniyet plaketlerini ve diplomalarını okul yöneticileri ve yönetim kurulu üyelerinin ellerinden aldı. Fen Lisesi birincisi Neşet Tang ile Anadolu Lisesi birincisi Umut Erbaş‘ın mezuniyet kütüğüne plaket çaktığı törende mezun olan öğrenciler okul sancağını son sınıfa geçen arkadaşlarına devrettiler.

Kaynak: İHA