Metrekare Hesabı Çalışan İşçi Kardeşlerin Hazin Sonu

Sivas‘ın Suşehri ilçesine bağlı Küçükgüzel köyünde işadamı İdris Kaya‘nın yaptırdığı büyükbaş hayvan mandırasının inşaatında çalışan Bingöl doğumlu 3 inşaat işçisi kardeş, sıvasını yaptıkları istinat duvarın üzerlerine çökmesi sonucu feci şekilde can verdi.

Metrekare hesabı yaptıkları işe göre ücret alan Bingöl doğumlu Serhan ve Ziya Barış ile sonradan soyadını değiştiren Sıddık Düdük (34) isimli 3 kardeş, foseptik çukurunun istinat duvarının dış sıvasını yaparken aniden meydana gelen çökme sonucu olay yerinde öldü; Eyüp Barış isimli kardeşleri ise olaydan yara almadan kurtuldu.

Olayı jandarma ekiplerine ve 112 acil servis ekiplerine haber veren Küçükgüzel Köyü Muhtarı Mehmet Keleş, "Beni mandıra inşaatından aradılar, ‘Duvar çöktü, buraya gelin‘ dediler. Geldiğimde 3 kişi duvarın altında kalmıştı, ben de jandarmaya ve 112‘ye haber verdim" dedi.

Olay yerine gelen Suşehri Cumhuriyet Savcısı incelemelerde bulunurken, jandarma ekipleri de çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Olay yerine gelen Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel‘in talimatıyla Suşehri Kurtarma Timi ‘SUKUT‘ ve Suşehri İtfaiye ekipleri tarafından sıkıştıkları duvarın altından çıkarılan cesetler, Suşehri Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Büyükbaş hayvan mandırasını yaptıran işadamı İdris Kaya da olayın ardından fenalaşınca sağlık ekiplerinin gözetiminde Suşehri Devlet Hastanesi‘ne kaldırıldı. Olay yerinde sinir krizi geçirip Kürtçe ağıtlar yakan Eyüp Barış‘ın çalan telefonunu açan bir basın mensubu, acı olayı işçilerin yakınlarına haber verdi.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Kaynak: İHA