Vali Altıparmak: Zeytinköy Dönüşecek

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, bugün ulusal bir gazetenin manşetten verdiği haberle ilgili, “Çok haklı bir yayın olmadığını sizler de biliyorsunuz.” değerlendirmesinde bulundu.

Vali Altıparmak: Zeytinköy Dönüşecek
Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, bugün ulusal bir gazetenin manşetten verdiği haberle ilgili, “Çok haklı bir yayın olmadığını sizler de biliyorsunuz.” değerlendirmesinde bulundu.

Vali Altıparmak, adı uyuşturucu ile anılan Zetinköy’de, Ağustos 2010’da başlattıkları Sosyal Dönüşüm Projesi‘nin kararlılıkla devam ettiğini bildirdi.

Vali Ahmet Altıparmak, Antalya’nın Kepez ilçesinde Varsak Altıayak İlköğretim Okulu ile Şelale İlköğretim Okulu’nun bahçesine hayırseverler tarafından yaptırılacak 2’şer derslikli anasınıfının protokol töreninin ardından, gazetecilerin Zeytinköy bölgesiyle ilgili sorularını cevapladı.

Bugün ulusal bir gazetenin manşetten verdiği haber için, “Çok haklı bir yayın olmadığını sizler de biliyorsunuz.” değerlendirmesinde bulunan Altıparmak, “Emniyetimizin, oraya yaptığı onlarca operasyon var. Orada çalışan onlarca arkadaşımız var. Bunların orada emeği var, bunu kabul etmek lazım.” diye konuştu.

Adı uyuşturucu ile anılan Zeytinköy’le ilgili Ağustos 2010 tarihinde milli eğitim, sosyal hizmetler, emniyet, sağlık il müdürlüklerinin yanısıra belediyeler, sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla ‘Sosyal Dönüşüm Projesi’ başlatıldığını hatırlatan Vali Altıparmak, “Orada ciddi bir çalışma yapıyoruz. Sosyal dönüşümü gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Ayrıca, belediyeye katkı sağlamak ve oradaki imar değişikliklerini yapmak için TOKİ’den uzmanlar gelip, bölgeyi inceledi. Belediyemiz kendi imkanlarıyla bazı yolları açtı.” ifadesini kullandı.

Sosyal dönüşüm projesinin, zaman ihtiyacı olduğunu kaydeden Altıparmak, şöyle devam etti: “Bir çırpıda, hemen mahalleyi kaldırıp insanları yok saymamız mümkün değil. Burada bir takım suç unsurlarından defalarca içeri alınanlar var. Suça karışan en az 40-50 kişi cezaevinde. Oradaki insanlardan, ‘emniyet bize çok baskı yapıyor’, diye şikayet var. ‘Burada sorun yok’ demiyoruz. Çözmek için de dengeli şekilde ve gerçekten çok boyutlu şekilde hadiseye yaklaşıyoruz, çözmeye çalışıyoruz. ‘Bir gün baskı yapalım, elindeki uyuşturucuya alalım. Ertesi gün ne olursa olsun’ öyle bir şey yok. Tam tersine, hem tedavi ederek, hem gençleri bulaştırmamaya çalışarak. Onlara dernek kurdurduk, spor tesisleri yaptırdık. Bütün bunlar zaman istiyor. Bugünün sorunu değil. Birikmiş birikmiş belli bir noktaya gelmiş. 2010 yılında büyük değişim projesini başlattık. O proje ile beraber, bir müddet sonra inşallah hiç birimiz bunları konuşmayacağız.”

Vali Altıparmak, TOKİ ile anlaşmanın hayata geçirilmesi sonrasında, bölgenin kentsel dönüşüm yaşayacağını belirterek, Zeytinköy’ün sosyal ve ekonomik yönden gelişeceğini vurguladı.

ÇEVRE ÖDÜLLERİ

Vali Ahmet Altıparmak, okul protokol töreninden önce İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında derece elde eden öğrencileri ödüllendirdi.