Rus Rehber Kurtarılamadı

Muğla‘nın Bodrum ilçesinde, alkol aldıktan sonra zehirlenen Rus rehberlerden 28 yaşındaki Alexandr Zhuchkov tedavi gördüğü Pamukkale Üniversitesi Hastanesi‘nde hayatını kaybetti.

Rus Rehber Kurtarılamadı
Olayın gerçekleştiği 28 Mayıs tarihinin ardından Denizli Pamukkale Üniversitesi Hastanesi‘ne kaldırılarak Anestezi Yoğun Bakım‘da tedavi altına alınan Alexandr Zhuchkov, yaşam savaşını kaybederek öldü. Pamukkale Üniversitesi‘ne getirildiğinde etil alkol derecesi çok düşük olduğu belirlenen ve tedavisi süresince etil alkol, solunum ve beslenme olmak üzere tüm tedavilerin uygulandığı Alexandr Zhuchkov‘un olay günü 3 defa kalbinin durduğu ve yapılan müdahalelerle yeniden hayata döndürüldüğü, önceki gece ve

dün de 3 defa kalbinin durduğu ve son kalp durmasında hayatını kaybettiği belirtildi.

Pamukkale Üniversitesi Anestezi ve Reanimasyon Yoğun Bakım Ünitesi Sorumlusu Prof.Dr. Hülya Sungurtekin, hastanın 28 Mayıs‘ta hastaneye getirildiğinde durumunun çok kötü olduğunu belirterek, "Bize geldiğinde durumu kötüydü. Hasta çok düşük etil alkol düzeyinde geldi. Bilinç durumu çok kötüydü. Zaten orada 3 defa kalbi durmuş. Bazı işlemler yapılarak hasta geri çevrilmiş. Bize geldiğinde nörolojik skoru bizim en kötü dediğimiz 1-1-1 durumundaydı. Yani hiçbir tepki vermiyordu" dedi.

Hastaya çok yoğun destek tedavisi yaptıklarını anlatan Sungurtekin, şöyle konuştu: "Bu arada böbrekleri hiç çalışmıyordu. Geldiğinden beri diyaliz dediğimiz böbrek tamamlayıcısı tedavisini yaptık. Ancak ne yazık ki başarılı olamadık. Her türlü destek tedavimize rağmen dün itibariyle hastamızı kaybettik. Kendisine çok yoğun etil alkol tedavisi de uyguladık. Hiçbir ilerleme göremedik. Biz de yaklaşık 9 gün kaldı. Çok ağır bir zehirlenmeydi. Beyni çok kötü etkilenmişti. Böbrekleri çok kötü etkilenmişti. O

nedenle geri çevirmemiz mümkün olmadı."

Hastanın çok genç ve kendilerine verilen eski değerlerinde gayet sağlam biri olduğunu belirten Prof.Dr. Hülya Sungurtekin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hiç bir rahatsızlığı olmayan sağlıklı bir erişkindi. Dün sabahtan itibaren 3 defa ares durdu. Üçüncüsü saat 13.00 sıralarında yaşandı. Sürekli yeniden canlandırma işlemi yapıldı ama sabahtan itibaren kötüydü."

Hastanın hastanedeyken solunum makinasına bağlı yaşadığını belirten Prof.Dr. Sungurtekin, şöyle konuştu: "Solunum makinasından hiç ayrılmadı. Solunum makinasında olması da kalbinin durması için yeterli gelmedi. Aldığı alkol her ne kadar güçlüyse, çok almış muhtemelen. Bunlar büyük bir grup ama diğerleri bu kadar fazla etkilenmemiş. Ya da bu hastanın aldığı bölümde yüksek doz vardı. Biz kendisine çok yoğun etil alkol tedavisi uyguladık ama hiç tepki vermedi. Değerlerinde çok düşüklük vardı. Tedavisi yeterli

olmadı."

Olay günü Rus rehberin üç kez kalbinin durmuş olmasının olayı daha da kötü hale getirdiğini belirten Prof.Dr. Hülya Sungurtekin, "Çünkü her kalp durduğunda vücuttaki tüm organlar etkilenir" dedi.

Rus rehber Alexandr Zhuchkov‘un cenazesinin Rus konsolosluğu ekipleri tarafından bugün hastaneden alınarak götürüldüğü belirtildi. Hastane yetkilileri, cenazenin nereye götürüldüğü konusunda kendilerine bir bilgi verilmediğini ifade ettiler.

Kaynak: İHA