Miting öncesi bombalı araç alarmı

MHP'nin 16 yıl aradan sonra Diyarbakır'da yapacağı miting için şehirdeki güvenlik önlemleri en üst seviyeye getirildi. Jandarmanın aldığı "bomba yüklü otomobil" istihbaratı üzerine polisler dedektör köpeklerle miting alanı ve çevresinde araştırma yaptı.

Miting öncesi bombalı araç alarmı
Bahçeli için Başbakan Erdoğan'dan bile daha yoğun güvenlik önlemi alınması dikkat çekerken, çevre illerden çok sayıda Özel Harekat polisi kente gelerek miting alanı ve çevresinde, binaların üstlerinde konuşlandı. AK Parti ve CHP mitingleri için gelen yaklaşık 6 bin kişilik polis kuvvetinin MHP mitingi için kentten ayrılmadığı ve ayrıca çevre illerden çok sayıda Özel Harekat polisinin gönderildiği öğrenildi.

BOMBALI OTOMOBİL ALARMI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katılacağı miting öncesinde jandarma, aldığı "bomba yüklü otomobil" istihbaratı üzerine polisi de uyardı. Polis telsizlerinden bomba yüklü otomobil ihtimaline karşı miting bölgesinde, adliye çevresinde duyarlı olunması yönünde anons yapıldı. Bomba imha uzmanları alanda arama yaparken, polisler dedektör köpeklerle miting alanı ve çevresinde araştırma yaptı. Yapılan aramaların ardından miting için Adana, Osmaniye, Erzurum gibi değişik illerden gelenler saat 10.30 sıralarında miting alanına alınmaya başlandı.

Kepenklerin açık olduğu kentte miting alanında billboard'larda Leyla Zana ve Şerafettin Elçi'nin resimlerinin yer aldığı ilanların üzeri 3 hilalli MHP bayraklarıyla kapatıldı. Alana, "Oğuz ili Diyarbakır'a hoşgeldiniz" afişleri ile büyük Türk bayrakları ve MHP bayrakları asıldı.

BAŞBAKAN'DAN DAHA SIKI KORUMA
Çıkabilecek olaylara karşı MHP Lideri Bahçeli'ye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan daha yoğun güvenlik önlemi alınması dikkat çekti. 31 Mayıs'ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Haziran'da ise Başbakan Erdoğan'ın katıldığı mitingler için çevre illerden yapılan 6 bin polislik takviye kuvvetin MHP mitingi nedeniyle kentte bekletildiği, ayrıca Gaziantep, Şanlıurfa, Elazığ, Malatya, Mardin, Adana gibi illerden çok sayıda özel harekat polisinin takviye yapıldığı öğrenildi. 20 araçla miting alanına geldiği göllenen 150-200 civarında Özel Harekat polisleri alan çevresine ve çevredeki binaların üstlerine, ayrıca Bahçeli'nin kullanacağı güzergahdaki binalara konuşlandırıldı.

Öte yandan Elazığ'dan gelen Bahçeli'nin kullanacağı Elazığ'ın Maden ve Diyarbakır'ın Ergani ilçeleri ile Diyarbakır girişinde jandarma çok sıkı güvenlik önlemi aldı. Bahçeli'nin gelişi ve mitingle ilgili koordinasyonu ise Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak başkanlığındaki Afet Koordinasyon Merkezi sağlıyor.

"SEÇİM ARAÇLARI ALAN YAKININDAN GEÇMESİN"

Polis telsizinden başta BDP destekli bağımsızların seçim araçlarının Yenişehir bölgesi ile miting alanından geçmemesi için polis merkezinin BDP il örgütü ile görüşmesi yönünde anons yapıldı. Anonsta ayrıca diğer partilerin seçim araçlarının da bölgeye sokulmaması istendi.

Miting için gelen MHP'lilerin, miting alanının arka tarafında bulunan Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ve 5 polisin şehit edildiği Sezai Karakoç Bulvarı'na çiçek bırakacağı belirtildi.

Dün geceyi Elazığ'da geçiren Bahçeli, buradan konvoy eşliğinde Diyarbakır'a gelecek ve konvoyla mitingin yapılacağı İstasyon Caddesi'ne geçecek.