Tutuklu milletvekillerine destek için Taksim'de eylem

Beyoğlu'nda, 'Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku' adayı olarak seçime katılan tutuklu milletvekilleri ile milletvekilliği düşürülen Hatip Dicle'ye destek vermek isteyen bir grup eylem yaptı. Grup basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

Beyoğlu’nda, ‘Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku‘ adayı olarak seçime katılan tutuklu milletvekilleri ile milletvekilliği düşürülen Hatip Dicle‘ye destek vermek isteyen bir grup eylem yaptı. Grup basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

Barış İçin Kadın Girişimi, Barış İçin Sanat Girişimi, Eşitlik ve Demokrasi Partisi, İnsan Hakları Derneği, Demokrasi ve Özgürlük Hareketi ile Küresel Eylem Grubu üyesi yaklaşık 150 kişi Taksim Meydanı’nda toplandı.

‘Özgürlük, barış ve adalet istiyoruz. Hatip Dicle Meclis’e’ yazılı pankart açan grup, Türkçe ve Kürtçe dövizler taşıyıp slogan attı.

Grup adına basın açıklaması Aysel Yıldırım, seçimden sonra toplumun gerilime sürüklendiği iddia etti. Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku milletvekillerinin haklarının gasp edildiğini öne süren Yıldırım, Hatip Dicle’ye yönelik yasaklamanın arkasında, Meclis‘e giren 3 partinin bulunduğunu ileri sürdü.

Eylemciler, açıklamanın ardından sloganlar eşliğinde BDP İstanbul il binasına kadar yürüdü.

Grup, burada yapılan kısa açıklamanın ardından olaysız dağıldı.