(Özel Haber) Ölüm Yıldönümünde Barış Akarsu‘ya Vefasızlık

Muğla‘nın Bodrum ilçesinde 4 yıl önce geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren ünlü Rock şarkıcısı Barış Akarsu için düzenlenen anma törenine sadece 20 kişi katılırken, hayranları törende hiçbir yetkilinin bulunmamasına tepki gösterdi.

29 Haziran 2007 tarihinde Muğla‘nın Bodrum ilçesi Torba Kavşağı‘nda geçirdiği trafik kazasının ardından 4 Temmuz 2007 tarihinde yoğun bakımdaki yaşam savaşını kaybeden Barış Akarsu, 6 Temmuz‘da milyonlarca hayranı tarafından son yolculuğa uğurlanmıştı. Memleketi Bartın‘ın Amasra ilçesinde dönemin valisi, kaymakamları, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, dizi arkadaşları, özel televizyon programında katıldığı yarışmadaki arkadaşları ve birçok renkli ismin katıldığı törenle son

yolculuğuna uğurlanan Akarsu, ölümünün 4. yılında adeta vefasızlık yaşadı. Her yıl anma töreninde Türkiye‘nin çeşitli yerleri ile Avrupa‘nın birçok kentinden Amasra‘ya gelen hayranları, bu yıl sanatçının ailesini yalnız bıraktı. Bu yıl yapılan törene Amasra Kaymakamlığı ve belediyesi ile Bartın Valiliği ve Bartın Belediye Başkanlığı‘ndan hiçbir yetkili katılmazken, tören için Ankara ve İstanbul‘dan gelen az sayıdaki hayranı yapılan vefasızlığa tepki gösterdi. Anma törenine Ankara‘dan gelen Seval Okdeniz,

"Bu şehri değil, sadece Barış‘ı seviyoruz. Belediyeden kimse yok. Bu büyük bir vefasızlıktır. Sanatçıya yapılan ayıptır. Barış Akarsu‘yu asla unutmayacağız, unutturmayacağız" dedi.

Barış Akarsu‘nun anneannesi Nezire Kökdemir ise, "Yapılanları görüyorsunuz. Bir tepki var. Ama biz bunu anlayamıyoruz. Bizim oğlumuz bu kente hiçbir şey yapmadı. Niçin bunlar oluyor?" diye konuştu.

Kaynak: İHA