Vali Belediyeleri Uyardı: İmar Planlarınızı Bakanlığa Ulaştırın

Sivas’ta yıl sonu itibariyle yürürlüğe girecek Çevre Düzeni Planı‘nın son toplantısı yapıldı. Toplantıda Vali Ali Kolat, belediye başkanlarını uyararak, “Ben duymadım, benim haberim olmadı, ben bilmiyordum demeyin. İmar planlarınızı Çevre Bakanlığı’na ulaştırın.” dedi.

Sivas’ta yıl sonu itibariyle yürürlüğe girecek Çevre Düzeni Planı‘nın son toplantısı yapıldı. Toplantıda Vali Ali Kolat, belediye başkanlarını uyararak, “Ben duymadım, benim haberim olmadı, ben bilmiyordum demeyin. İmar planlarınızı Çevre Bakanlığı’na ulaştırın.” dedi.

Çevre Orman ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Çevre Envanteri Dairesi Planlama Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Sivas-Yozgat-Kayseri Çevre Düzeni Taslak Planı tanıtım toplantısı İl Genel Meclisi toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya Vali Ali Kolat, Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mahmut Kayhan, Çevre Orman İl Müdürü Hamdi Dilmen, ÇED ve Planlama Genel Müdür Yardımcısı Medet Çınar, çok sayıda ilçe ve belde belediye başkanı, Sivas Belediyesi’ni temsilen ise Çevre Koruma Şefi Levent Olgun ile Fen İşleri Müdür Yardımcısı Emin Sakarya katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Ali Kolat, bu çalışma ile bölgenin planın çıkartıldığını ve bunun fevkalade önemli olduğunu söyledi. Bu planın Sivas Belediyesi‘ni, ilçe ve belde belediyelerini yakından ilgilendirdiğini belirten Kolat, “Bu bölge planı hazırlanırken neresi işyeri olacak, neresi yerleşim yeri olacak, bunlar belirleniyor. Bu plan şu anda hazırlık aşamasında. O nedenle belediye başkanlarımızın söyleyeceği lafı şimdiden söylemesi, yapacağı itirazı şimdiden yapması gerekiyor. Efendim ben buraya konut alanı düşünüyordum, ben burayı küçük sanayi sitesi olarak düşünüyordum gibi bir hususun ortaya çıkmaması için işin başında olan belediye başkanlarının yapılan bu planlamadan mutlaka haberinizin olması lazım. Bölgenizle ilgili beldenizle ilgili nasıl planlamalar yapıldığını çok iyi bilmeniz lazım. İleride efendim benim haberim yoktu deme şansınız olmayacak.” diye konuştu.

ÇED ve Planlama Genel Müdür Yardımcısı Medet Çınar ise belediyelerin ellerindeki mevcut imar planlarını bakanlığa veya il müdürlüklerine iletmelerini istedi. Çınar, şunları söyledi: “Veri tabanları bize ne kadar çabuk ulaşırsa o kadar iyi neticeler alınır. Dengeli ve sürekli kalkınma amacına uygun olarak ekonomik kararlarla ekolojik kararların bir arada düşünülmesine imkan veren, rasyonel doğal kaynak kullanımını sağlamak üzere kalkınma planları ve varsa bölge planları temel alınarak yapılan ve tarım, turizm, konut, sanayi, ulaşım ve benzeri genel arazi kullanım kararlarını, politika ve stratejilerini belirleyen, bölge veya havza bazında 1/100000 plan şu anda taslak aşamasında, ancak 2011 yılı sonunda bu uygulamaya konulacak.”