Dink Ailesi Avukatı Çetin: Olay Günü Samast‘ın Haricinde 3 Kişi Daha Var

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katil zanlısı Ogün Samast’ın ‘terör örgütüne üyelik’ suçundan Çocuk Mahkemesi‘nde yargılanmasına devam edildi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katil zanlısı Ogün Samast’ın ‘terör örgütüne üyelik’ suçundan Çocuk Mahkemesi‘nde yargılanmasına devam edildi. Dink ailesinin mahkemeye sunduğu olay yeri kamera görüntüleri duruşmaya damgasını vurdu. Dink ailesinin avukatı Fethiye Çetin, görüntülere göre suikastın yapıldığı sokakta Ogün Samast’ın haricinde 3 kişinin daha olduğunu söyledi.

İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu suça sürüklenen çocuk Ogün Samast, Kandıra F Tipi Cezaevinden getirilerek hazır bulunduruldu. Samast’ın adliye binasına girişi esnasında geniş güvenlik önlemleri alındı. Saldırı olması ihtimaline karşın Samast’ın içinde bulunduğu cezaevi aracına 3 ayrı cezaevi aracı daha eşlik etti. Ayrıca Jammer cihazı ile bir süreliğine adliye binasının çevresindeki tüm iletişim sistemleri kesildi. Bombalı saldırı ihtimaline karşın da özel eğitimli polis köpekleri ile adliye binası çevresinde arama yapıldı.

Daha sonra duruşmaya geçildi. Dink ailesi avukatı Fethiye Çetin, olay yeri kameralara görüntülerini içeren bir sunum yapmak istediklerini ifade ederek mahkemeden izin istedi. Mahkeme talebi yerinde bularak Çetin’e izin verdi. Duruşma salonu içerisine seyyar sinevizyon perdesi getirilerek projeksiyon cihazı ile kamera görüntüleri mahkeme heyetine izlettirildi. Söz konusu görüntülerde saldırının gerçekleştiği 19 Ocak 2007 günü saat 11.16’da cadde üzerindeki bir mağazanın kamerasında cep telefonu ile konuşan siyah montlu bir şahıs görülüyor. Saat 12.53’te Ogün Samast’ın Akbank kamerasında caddeden yukarıya doğru çıktığı, saat 12.58’de de geri döndüğü anlaşılıyor. Saat 14.40’ta Hrant Dink’in gazeteden çıkarak bankaya sıra fişi almak için gittiği belirlendiği görüntülerde 14.41’de de geri döndüğü kayda alınıyor. Saat 14.51- 14.54 dakikaları arasında aynı siyah montlu şahısın Agos Gazetesi’nin bulunduğu cadde üzerinde yol kenarında beklediği, gözlüklü yaşlı bir adamın siyan montlu adama gelerek bir şeyler söylediği görülüyor. Gözlüklü yaşlı adam ile siyah montlu adamın aralarında işaretleştiği anlaşılıyor. Hrant Dink’i gören siyah gözlüklü yaşlı adamın hemen telefona sarılarak olay yerinden uzaklaştığı kameraya alınıyor. En sonda Dink’in öldürülmesinden sonra Ogün Samast’ın kaçış yolunun üzerinde kameraya yansıyan siyah montlu adam ile gözlüklü yaşlı adamın da olduğu, Samast kaçtıktan sonra da olay yerinden uzaklaştığı görülüyor.

Görüntülerin izlenmesinden sonra söz alan Fethiye Çetin, “Bizce Samast’ın yanında 3 kişi daha vardı. Cinayet profesyonelce işlendi. Siyah montlu adam da Osman Hayal’dir. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne de bunun araştırılması için tale te bulunduk. Mahkeme görüntüleri bilirkişiye gönderdi. Ayrıca siyah gözlüklü yaşlı adamın kim olduğu belirlenemedi” diye konuştu.



OGÜN SAMAST KENDİSİNİ TANIMADI

Ogün Samast’ın avukatı Levent Yıldırım’dan görüntüler ile ilgili diyeceği olup olmadığı soruldu. Yıldırım, “Görüntüler yeni değil. Daha önce 14. Ağır Ceza Mahkemesinde de izlendi. Ayrıca görüntüler çok fulü görülüyor. Kimin kim olduğu net değil.” ifadesini kullandı. Ogün Samast ise “Görüntüler çok bozuk. Ben kendimi bile çıkartamadım.” dedi.

Duruşma ertelendi.