Açeliler Miraç Kandili‘ni Büyük Coşku İle Kutladı

Endonezya‘daki tsunami felaketi sonrası etrafındaki tüm yapıların yıkılmasına rağmen dalgalarından etkilenmeyerek ayakta kalan Baiturrahman camisinin Açelier için büyük bir anlamı var.

Endonezya‘daki tsunami felaketi sonrası etrafındaki tüm yapıların yıkılmasına rağmen dalgalarından etkilenmeyerek ayakta kalan Baiturrahman camisinin Açelier için büyük bir anlamı var. Tusunami dalgalarından kaçan bir çok Açeli Baiturrahman camisine sığınarak kurtulmuştu. Şimdi ise adeta manevi bir sığınma yeri olarak gördükleri Baiturrahman Camii‘ne Miraç Kandili‘ni idrak için koştular. Binlerce insanın bulunduğu Miraç Kandili programında caminin içi gibi avlusunun da dolu olduğu görüldü.

Açede bulunan Fatih Tük Koleji‘nde çalışan Hasan Yılmaz ise bu Miraç Kandili Açelilerden çok daha büyük bir sevinç yaşadı. Zira Türkiyedeki olimpiyat şampiyonasında herkesin takdirini kazanan Fatih Türk Koleji öğrencilerinden Rahmi Amalia‘ nın Türkiyede yapılan Miraç Kandili özel programında naat okuması Açelileri çok heyecanlandırdı.