Tbmm 24. Dönemde Sakarya’Dan 3 Yeni İsim İlk Kez Yemin Ederek Parlementoya Girecek

TBMM’de 24. Dönem, 28 Haziran Salı günü yapılacak yemin töreni ile başlarken, Sakarya milletvekillerinden 3 isim bu dönem ilk kez yemin edecek.

Tbmm 24. Dönemde Sakarya’Dan 3 Yeni İsim İlk Kez Yemin Ederek Parlementoya Girecek
Seçim sürecinin başlaması ile tatile giren meclis 28 Haziran Salı günü gerçekleştirilecek olan yemin töreni ile başlarken Sakarya’dan 3 milletvekili bu dönem ilk kez parlamentoya girecek. AK Parti’den Ayşenur İslam ve Ali İhsan Yavuz, CHP’den ise Engin Özkoç’un mecliste ilk kez yemin törenine katılarak parlamentoda yer alacak. AK Parti’den Hasan Ali Çelik, Ayhan Sefer Üstün ve Şaban Dişli 3. kez, MHP’li Münir Kutluata ise ikinci kez Sakarya’yı parlamentoda temsil edecek.

Bu dönem ilk kez Sakarya’yı AK Parti adına mecliste temsil edecek olan Ali İhsan Yavuz, mecliste gerçekleştirecekleri çalışmalarda yasama çalışmaları ve Sakarya ilgili meseleler olmak üzere iki görevin kendileri bekleyeceğini ifade ederken daha nitelikli hizmet yapabilmek için mecliste var güçleriyle çalışacaklarını söyledi. Yemin töreninin hizmete katılmak adına yasal boyutunda yer alan bir başlangıç olduğunu belirten Yavuz, yemin töreninin hemen ardından yasama döneminde yoğun bir çalışma içerisinde olacaklarını kaydetti.

34 yıl aradan sonra CHP’nin Sakarya’dan çıkardığı ilk milletvekili olan Engin Özkoç da CHP Sakarya Milletvekili sıfatı ile mecliste yemin edecek olmaktan büyük gurur duyduğunu ifade etti. Meclise milletvekilliği kaydını yaptırmaya gittiğinde kendisine gösterilen ilgiden büyük gurur duyduğunu kaydeden Özkoç, “Ankara’da gördüğüm ilginin ardından Sakarya’da bizi ve partimizi destekleyen seçmenlerim adına büyük gurur duydum. Yemin töreni esnasında da aynı gururu yaşayacağım. Bu benim değil CHP’yi Sakarya’da destekleyen herkesin gururudur. Umarım onları mahcup etmeyiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA