9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Ödül Töreni Ankara (Video)

9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları. 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları video izle. 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları ödül töreni. 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları nasıl bitti. 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Ödül Töreni, Ankara ASKİ Spor Salonu'nda yapıldı.

9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Ödül Töreni Ankara (Video)
9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları. 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları video izle. 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları ödül töreni. 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları nasıl bitti. 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Ödül Töreni, Ankara ASKİ Spor Salonu'nda yapıldı.

Türkçe Olimpiyatları Komitesi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sağlam, 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Ödül Töreni'nin açılış konuşmasını yaptı. Sağlam, Türkçe olimpiyatları organizasyonunda ve Türk okullarında emeği geçen herkese teşekkür etti.

9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Ödül Töreni Ankara (Video)9. ULUSLARARASI TÜRKÇE OLİMPİYATLARI ÖDÜL TÖRENİ FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

9. Türkçe Olimpiyatları için Türkiye‘de bulunan konuk öğrenciler, Şanlıurfa‘da sıra gecesine katıldı. Gecede Azerbaycanlı Devran‘ın okuduğu ‘Urfalıyam Ezelden‘ parçası alkış toplarken, Tanzanyalı öğrenciler de ‘Şemamme‘ oyunu ile beğeni topladı.

9. Türkçe Olimpiyatları‘na katılmak üzere Türkiye‘ye gelen 130 ülkeden yaklaşık bin öğrenci, Anadolu‘nun çeşitli kentlerinde düzenlenen etkinliklere katılıyor. Dün Kahramanmaraş‘tan Şanlıurfa‘ya gelen 18 ülkeden 54 öğrenci, otoban çıkışında yüzlerce araçlık konvoyla karşılandı. Şanlıurfa Valiliği ve Şanlıurfa Genç İşadamları Derneği‘nin (ŞUGİAD) organizasyonunda bu akşam saat 20.30‘da GAP Arena Stadı‘nda düzenlenecek etkinlikte hünerlerini sergileyecek olan konuk öğrenciler, attıkları şehir turunun

ardından İl Emniyet Müdürlüğü‘nü ziyaret ettiler. İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Yılmaz ve şube müdürleri tarafından karşılanan öğrenciler, yerel televizyonlarda ana haber ve canlı yayınlara da konuk oldular. Öğrenciler, yoğun geçen günün yorgunluğunu ise Şanlıurfa‘nın meşhur sıra gecesinde attılar. ŞUGİAD üyelerinin de aileleriyle eşlik ettiği sıra gecesinde öğrenciler halay çekip, yerel sanatçılarla düet yaptı. Gecede Azerbaycanlı Devran‘ın okuduğu ‘Urfalıyam Ezelden‘ parçası alkış toplarken,

Tanzanyalı öğrencilerin oynadığı ‘Şemamme‘ oyunu da beğeni topladı.

ŞUGİAD Başkanı Mehmet Öksüzoğlu, misafir öğrencilerle halkın çok kısa sürede kaynaştığını belirterek, "Her ne kadar ana dillerimiz ayrı olsa da, renklerimiz ayrı olsa da duygularımızın çoğu aynı, değerlerimiz aynı. Hepimiz için insan önemlidir, insanlık önemlidir. Ayrıca burada dillerimiz de farklı değil, hepimiz Türkçe konuşuyoruz. Sevincimizi, kederimizi, üzüntümüzü yansıttığımız şarkılarımızı, türkülerimizi Türkçe söylüyoruz" dedi.

Bu yıl 9‘uncusu düzenlenen Türkçe Olimpiyatları‘nın dünya çapında kabul gördüğünü kaydeden Öksüzoğlu, "Bu küçümsenecek bir durum değildir. Bu olimpiyatlara 130 ülkeden bin öğrenci katıldı. 130 ülkedeki yüz binlerce öğrenciyi temsilen bin öğrenci geldi. Bu bin öğrenci de Anadolu‘nun farklı şehirlerine dağıldılar, bu coşkuyu farklı şehirlere taşıdılar. Şanlıurfa‘ya da bu coşkuyu 18 ülkeden gelen 54 çocuğumuz taşıdı" diye konuştu.

Öte yandan, akşam saat 20.30‘da düzenlenecek gösteriler için 30 bin kişilik GAP Arena Stadı‘na 10 bin ek sandalye yerleştirilmesi planlanırken, stat dışına da 24 metrekarelik dev ekranlar yerleştirilecek.

9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Ödül Töreni yine muhteşem bir törenle yapıldı.

TBMM Başkanı Şahin: Siz bizim sivil diplomatlarımız- sınız

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin, 9. Türkçe Olimpiyatları Ankara Ödül Töreni'nde okuma ve yazma yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini verdi. Öğrencilere altın madalya takdim eden Şahin, dünyanın 130 ülkesinden gelen öğrencilere seslendi: "Sizler sevgi çiçekleri, barış çiçeklerisiniz. Sizler bizim çocuklarımızsınız. Biz sizi diplomasi faaliyeti olarak görüyoruz."

Ankara ASKİ Spor Salonu'nda düzenlenen ödül törenine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Salon tıklım tıklım dolarken, hükümet ve siyasi parti temsilcileri Türkçe sevdalılarını yalnız bırakmadı. Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Türkçe Olimpiyatları Tertip Komitesi Başkanı Mehmet Sağlam, Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin çok sayıda milletvekili ve bürokrat katıldı.

FETHULLAH GÜLEN HOCAEFENDİ'YE TEŞEKKÜR

Törende ilk olarak konuşan Türkçe Olimpiyatları Komitesi Başkanı Mehmet Sağlam, Türkçe olimpiyatlarını ve Türk okullarında emeği geçen herkese teşekkür etti. Sağlam, Fethullah Gülen Hocaefendi'ye teşekkür etti.

ASKİ Spor Salonu'nu dolduranlar şarkı ve şiirlerle büyük mutluluk yaşarken, gösterilere sürekli alkışlarla destek verdi. Özellikle Karadeniz yöresine ait horon gösterileri salondan ve protokolden büyük alkış aldı. Gösterilerin arasında Türkçe okuma ve yazma dallarında birinci olanlara Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Türk Dili teşvik ödülü verildi. Ödülleri veren Şahin, "Yeni dünya kuruluyor yeni dünya kurulmaya doğru gidiyor. Dünyanın dört bir yanında okullar açan, bu faaliyetleri başlatanlara şükranlarımızı sunuyoruz. Yeni bir dünyanın kurulacağını söylüyorum." diye konuştu.

Atatürk Türk Dili ödülü Gürcistan Devlet Başkanı Saakaşvili'ye

Atatürk Türk Dili Ödülü ülkesindeki Türk okullarına katkılarından dolayı Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili layık görüldü. Saakaşvili adına ödülünü almak üzere Gürcistan Ankara Büyükelçisi kürsüye çıktı. Saakaşvili'nin layık olduğu ödülü Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç verdi.

Burada bir konuşma yapan Arınç, Türkçe olimpiyatlarının 9. suna kavuştuğu için büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Diğerlerine kavuşmak için Allah'a dua eden Arınç, Saakaşvili'ye verilen ödülün tam adresine gittiğini aktardı.
Türkçe sevdalılarına sponsor olanlar ödüllendirildi

9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'na gelen öğrencilere sponsor olan Bankasya ve Türk Telekom ödüllendirildi. Bankasya Genel Müdürü Abdullah Çelik'e ödülünü Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay verdi. Türk Telekom Üst Yöneticisi Gökhan Bozkurt'a ise ödülünü Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf takdim etti.

Bankasya Genel Müdürü Abdullah Çelik ödül aldığı sırada yaptığı konuşmasında Türkçe Olimpiyatları'na sponsor olmaktan büyük mutluluk yaşadıklarını ve Türkçeye, Türk diline hizmet etmenin ayrıcalığını yaşadıklarını aktardı. Çelik, "Bu organizasyonu arkasında olanlara ve öğretmelere şükranlarımızı sunuyoruz." dedi.

Türk Telekom Üst Yöneticisi Gökhan Bozkurt ise bütün uluslar arası ortamlarda farklı dil konuşulurken bugün uluslar arası bir organizasyonda Türkçe seslenmenin gururu yaşadıklarını dile getirdi.

Bozkurt, "Bu okullar birer tarla, çiftçileri de öğretmenler. Dostluk ağacının meyvelerini hep beraber Türkçe olarak yiyeceğiz. Şahsım ve şirketim adına teşekkür ediyorum." dedi.

Öğrencilere 30 bilgisayar hediye eden Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu'ya da teşekkür edildi.

Türkçe sevdalıları Ankara'da kapanışı muhteşem yaptı

9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Ödül Töreni Ankara'da gerçekleştirildi. Törene Ankaralılar büyük ilgi gösterirken, vatandaşlar heyecan ve coşku dolu anlar yaşadı.Ankara ASKİ Spor Salonu'nda yapılan 9. Türkçe Olimpiyatları final törenine Başkentliler yoğun bir ilgi gösterdi. Türkçe olimpiyatlarıyla ilgili konuşan siyasiler, akademisyenler ve işadamları Türkçe Olimpiyatlarını düzenleyenlere teşekkür etti. Türkçe Olimpiyatları ile ilgili görüşler şöyle:

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin: "Yapılan bu organizasyonun kusursuz olduğunu belirtti. Daha önce yapılan İstanbul finalini de izlediğini kaydetti. Yabancı ülke öğrencilerin şiirleri şarkıları yaşayarak okuduklarını, bizler bunu yaşamıyoruz."

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak: "Bu organizasyonun muhteşem olduğunu ifade etti. Bu güzel fikirlerin temellerini oluşturan Bediüzzaman, Erbakan ve Fethullah Gülen Hocaefendi'ye haksızlık olduğunu düşünüyorum. En kısa zamanda üçünün de adına Üniversite kurulmalıdır. Türkiye kendi temellerine dönmelidir."

CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün: "5 yıldır Türkçe olimpiyatlarına katıldığını söyledi.130 ülkedeki çocukların Türkçe konuşmasının başarı olduğunu ifade etti. Bu işin parayla olamayacağını, bu işin bir gönül işi bir sevda işi olduğunu söyledi. Bu organizasyon faydalı bir şey, anlatılmaz."

Milli Eğitim eski Bakanı Mehmet Sağlam: "Her şey muhteşem gidiyor. Aksaklıklar yaşanmadı. Bunu sağlayan bu öğrencileri yetiştiren öğretmenlere minnet ve şükran duyuyoruz."

AK Parti Ankara milletvekili Ahmet İyimaya: "Bu organizasyonu yapanlar hürmetle anılıp teşekkür edilmeli."

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu: "Harika bir tablo. Türkçe'nin sevgi gönül dili olduğunu görüyoruz. Darbelerden kurtulursak Türkiye'nin önü açıktır. Türkçeyi konuşan bu öğrencileri kendileri küçük fakat yaptığı işler büyük. Emeği geçenleri kutluyorum."

Gazi Üniversitesi Rektörü Rıza Ayhan: "Bu duygu ancak yaşanılabilir. Çok mutluyum. Olağanüstü bir tablo."

Halterci Halil Mutlu, "Yabancıların Türkçe konuşmaları, şarkı söylemeleri insanın tüylerini diken diken ediyor."

Bankasya Genel Müdürü Abdullah Çelik: "Sponsor olarak doğru bir iş yapıyoruz. Ortaya koyduğumuz iş profesyonel bir iş. Gurur duyuyorum."

BASIN KURULUŞLARININ TEMSİLCİLERİ

TV8 Ankara Temsilcisi Erkan Tan: "Bu tablo, duygu dolu insanlık devrimi, sevgi devrimi. Bu devrimi yapan 'büyük devrimciyi' okyanus ötesine saygıyla eğiliyorum."

STV Ankara Temsilcisi Abdullah Abdulkadiroğlu: "Farklı renklere sahip çocuklar Türkçe'de yer alıyor. Dünyaya verilen en büyük barış mesajı bu."

TGRT Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar: "Bu öğrenciler ilerde daha iyi yerlere geldiklerinde Türkiye'nin fahri elçileri olacaktır. Gerçekten çok güzel çok gurur veriyor."

Yenişafak Ankara Temsilcisi Abdulkadir Selvi: "Kardeşlik adına dostluk adına tüm dünyanın arzu ettiği manzara yaşanıyor burada."

Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu: "Etkileyici bir tablo vardı. Büyük devlet olma yolunda emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Yeni Asya Ankara Temsilcisi Mehmet Kara: "Mükemmel bir organizasyon. Tebrik ediyorum. Vesile olanları tebrik ediyorum. Dünyanın bütün renkleri bir arada. Dünya barışına katkı sağlayacağını kardeşliği pekiştirecek."