Türkçe Sevdalıları Ankara’Da Kapanışı Muhteşem Yaptı

9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Ödül Töreni Ankara’da gerçekleştirildi. Törene Ankaralılar büyük ilgi gösterirken, vatandaşlar heyecan ve coşku dolu anlar yaşadı.

9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Ödül Töreni Ankara’da gerçekleştirildi. Törene Ankaralılar büyük ilgi gösterirken, vatandaşlar heyecan ve coşku dolu anlar yaşadı.

Ankara ASKİ Spor Salonu’nda yapılan 9. Türkçe Olimpiyatları final törenine Başkentliler yoğun bir ilgi gösterdi. Türkçe olimpiyatlarıyla ilgili konuşan siyasiler, akademisyenler ve işadamları Türkçe Olimpiyatlarını düzenleyenlere teşekkür etti. Türkçe Olimpiyatları ile ilgili görüşler şöyle:

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin: "Yapılan bu organizasyonun kusursuz olduğunu belirtti. Daha önce yapılan İstanbul finalini de izlediğini kaydetti. Yabancı ülke öğrencilerin şiirleri şarkıları yaşayarak okuduklarını, bizler bunu yaşamıyoruz."

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak: "Bu organizasyonun muhteşem olduğunu ifade etti. Bu güzel fikirlerin temellerini oluşturan Bediüzzaman, Erbakan ve Fethullah Gülen Hocaefendi’ye haksızlık olduğunu düşünüyorum. En kısa zamanda üçünün de adına Üniversite kurulmalıdır. Türkiye kendi temellerine dönmelidir."

CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün: "5 yıldır Türkçe olimpiyatlarına katıldığını söyledi.130 ülkedeki çocukların Türkçe konuşmasının başarı olduğunu ifade etti. Bu işin parayla olamayacağını, bu işin bir gönül işi bir sevda işi olduğunu söyledi. Bu organizasyon faydalı bir şey, anlatılmaz.”

Milli Eğitim eski Bakanı Mehmet Sağlam: "Her şey muhteşem gidiyor. Aksaklıklar yaşanmadı. Bunu sağlayan bu öğrencileri yetiştiren öğretmenlere minnet ve şükran duyuyoruz."

AK Parti Ankara milletvekili Ahmet İyimaya: "Bu organizasyonu yapanlar hürmetle anılıp teşekkür edilmeli."

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu: "Harika bir tablo. Türkçe’nin sevgi gönül dili olduğunu görüyoruz. Darbelerden kurtulursak Türkiye’nin önü açıktır. Türkçeyi konuşan bu öğrencileri kendileri küçük fakat yaptığı işler büyük. Emeği geçenleri kutluyorum."

Gazi Üniversitesi Rektörü Rıza Ayhan: "Bu duygu ancak yaşanılabilir. Çok mutluyum. Olağanüstü bir tablo."

Halterci Halil Mutlu, "Yabancıların Türkçe konuşmaları, şarkı söylemeleri insanın tüylerini diken diken ediyor."

Bankasya Genel Müdürü Abdullah Çelik: "Sponsor olarak doğru bir iş yapıyoruz. Ortaya koyduğumuz iş profesyonel bir iş. Gurur duyuyorum."

BASIN KURULUŞLARININ TEMSİLCİLERİ

TV8 Ankara Temsilcisi Erkan Tan: "Bu tablo, duygu dolu insanlık devrimi, sevgi devrimi. Bu devrimi yapan ‘büyük devrimciyi’ okyanus ötesine saygıyla eğiliyorum."

STV Ankara Temsilcisi Abdullah Abdulkadiroğlu: “Farklı renklere sahip çocuklar Türkçe’de yer alıyor. Dünyaya verilen en büyük barış mesajı bu.”

TGRT Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar: "Bu öğrenciler ilerde daha iyi yerlere geldiklerinde Türkiye’nin fahri elçileri olacaktır. Gerçekten çok güzel çok gurur veriyor.”

Yenişafak Ankara Temsilcisi Abdulkadir Selvi: "Kardeşlik adına dostluk adına tüm dünyanın arzu ettiği manzara yaşanıyor burada."

Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu: "Etkileyici bir tablo vardı. Büyük devlet olma yolunda emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Yeni Asya Ankara Temsilcisi Mehmet Kara: "Mükemmel bir organizasyon. Tebrik ediyorum. Vesile olanları tebrik ediyorum. Dünyanın bütün renkleri bir arada. Dünya barışına katkı sağlayacağını kardeşliği pekiştirecek."