Akyazı Adalet Ve Özgürlükler Platformu Basın Açıklaması Yaptı
Akyazı Adalet ve Özgürlükler Platformu’nun bu haftaki basın açıklamasında YSK’nın halkın iradesine müdahale ettiği ifade edildi.

Elazığ merkezli faaliyet yürüten İhya-Der mensuplarına karşı açılan davada dernek yöneticilerinin toplam 150 yıl hapis cezalarını yargıtay tarafından onaylanmasını tam bir hukuk komedisi olarak görüyor ve kınıyoruz. İhya-Der‘in İsrail‘in Gazze saldırısını protesto için gıyabi cenaze namazı organize edilmesi, Mekke‘nin Fethi yıldönümünün kutlanması, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, Kerbela faciasının anılması gibi etkinliklerini örgüt faaliyeti olarak değerlendiren mahkemenin hukuk mantığını kabul etmek mümkün değildir” ifadeleri kullanıldı.
Açıklamada ayrıca şu ifadeler yer verildi: “Müslüman bir anne ve babanın çocuğuna dini bilgileri öğretmesi için yaş sınırı uygulanmasını kınıyoruz. Hükümet yetkililerinden biran önce böyle bir hatadan vazgeçmelerini bekliyoruz. Gerekli düzenlemelerin yapılarak insanların dini gereği olan inançlarını rahatça yaşayabileceği ve başörtüleriyle birlikte eğitim alacağı gerekli düzenlemeleri yapmalıdırlar.”
