Adıyaman Üniversitesinde Mezuniyet Coşkusu

Adıyaman Üniversitesi 2010-2011 eğitim-öğretim yılı mezunlarını verdi. 4 bin 13 öğrencinin mezun olduğu Adıyaman Üniversitesinde, son 5 yılda 5 bin 653 öğrenci mezun olmuş oldu.

Altınşehir Stadyumu‘nda yapılan mezuniyet programına Vali Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, İl Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, kurum müdürleri, akademik personeller, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Vali Sodan, Adıyaman Üniversitesinin her geçen daha da geliştiğini belirterek şunları kaydetti:

"2006 yılında kurulan Üniversitemiz akademik birimleri, akademik ve idari personelini, öğrenci sayısını artırarak, fiziki koşullarını her geçen gün daha iyileştirmektedir. Gelişimini sürdürmektedir. Ayrıca Üniversitemiz ilimizin ekonomik ve sosyal yapısına önemli katkı sunmaktadır. Üniversiteler ülkeleri geleceğe hazırlayan toplumlara yön veren sadece bu günlere değil, yarınlara da rehberlik eden kurumlardır. Sevgili gençler unutmayın ki dünyayı ayakta tutan çalışkan insanlardır. Ülkemizin geleceğini

ellerinde meşalelerle aydınlatacak olan sizlersiniz. Bundan sonra kendinize, ailenize ve ülkenize hizmet sunma zamanıdır. Güzel hizmetlerinizle ülkemiz gelişecek, ilerleyecektir. Önemli olan ümitli olmanız, geleceğe güvenle bakmanızdır."

İnsana yapılan yatırımın en büyük yatırım olduğunu belirten Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü de şöyle konuştu:

"İnsana yapılan yatırım, yatırımların en önemlisi ama aynı zamanda en pahalısı, en uzun vadeli olanıdır. Zahmetli, büyük sabır ve özveri isteyen bu yatırımı, hedefi yüceltmek ve ilerlemek olan toplumlar asla göz ardı edemezler. Ülkesine karşı sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getirme uğraşası içinde olan Adıyaman Üniversitesi, eğitim ve öğretime başladığı tarihten bugüne kadar geçen beş yıllık süre zarfında ülkemiz hizmetine yaklaşık 5 bin 653 mezun vermiştir. Bugün şimdiye kadar yetiştirdiğimiz ve

mezun ettiğimiz gençlere 40 bin 13 öğrenci daha ekleminin gururunu ve kıvancını yaşıyoruz."

Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi Cennet Özleş ise,"Üniversite eğitimim boyunca iyiyi ve kötüyü ayırt etmeyi, insan ve insanlığın değerini öğrendik. İçinde bulunduğunuz topluma karşı sorumluluklarımızın farkına vardık. Başlangıçlar güzeldir, bitişler zor. Tartışmalar ve heyecanlı ve umutlu, ayrılışlar bir o kadar acı. Beni be sanıyorum ki tüm arkadaşlarımı hüzünlendiren bir gündeyiz. Hayatımızın yeni sayfasını acı tatlı anılarla kapatırken, diğer sayfasını yeni beklentiler ve umutlarla açıyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından öğrencilere diplomaları verilirken, mezun olan öğrenciler keplerini havaya fırlattı. Coşku ve hüznün hakim olduğu törende, bazı öğrenciler mezuniyet sevinci yaşarken bazıları da arkadaşlarından ayrılacak olmanın hüznünü yaşadı. Tören sonunda Adıyaman Harfane ekibi tarafından mini bir konser verildi.

Kaynak: İHA