'Kariyer Zirvesi 2011' İstanbul'da başladı

Bu yıl altıncısı yapılan 'Kariyer Zirvesi' dün başladı. Zirvenin ilk gün konukları arasında Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İhlas Holding Genel Müdürü Ahmet Mücahid Ören ve TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener de vardı. Konuşmacılar, tecrübelerini üniversiteli gençlerle paylaştı...

'Kariyer Zirvesi 2011' İstanbul'da başladı
Türkiye'nin önde gelen isimlerini, kaliteli, seçkin ve bilgili genç insan kaynağı ile buluşturan 6. Kariyer Zirvesi başladı.
İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde iki gün sürecek zirvenin açılış programına Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İhlas Holding Genel Müdürü Ahmet Mücahid Ören, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, işadamları, üniversite öğrencileri ve çok sayıda davetli katıldı.

"Gençlik Gelecek" ana başlığı altında gerçekleştirilen zirvede konuşan Bakan Ergün, Türkiye'nin 2023 hedefine gençlerle ulaşacağını söyledi. Üniversite öğrencilerinden proje geliştirmelerini isteyen Bakan Ergün, seçilecek 100 projeye 100 bin TL teşvik verileceğini söyledi. Ergün, Türkiye'de yerli otomobil üretimi için çalışmalar yapıldığını, gençlerin de bu yönde kafa yorması gerektiğini kaydetti.

Zirvenin açılış konuşmasını yapan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise gençliğinde yaşadığı zorlukları anlattı, helal kazanmanın önemine dikkat çekti.Daha sonra söz alan İhlas Holding Genel Müdürü Ahmet Mücahid Ören, gençlere yetenekli oldukları alanda çalışmalarını önerdi. Ören, General Electric CEO'su Jack Welch'in iş deneyimini gençlere aktardı.

Zirvenin öğleden sonraki oturumunda konuşan TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener de gençlere başarıya ulaşmanın yollarını anlattı. Soru-cevap bölümleriyle renklenen zirvede, konuşmacılara, Kariyer Zirvesi'ne katkılarından dolayı plaket verildi. Zirve, yarın da alanında başarılı pek çok ismin katılacağı oturumlarla sona erecek.