Viranşehir Devlet Hastanesi Yılsonunda Hizmete Giriyor

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde yapımı devam eden 200 yataklı modern Devlet Hastanesi Aralık 2011 tarihinde hizmete giriyor.

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde yapımı devam eden 200 yataklı modern Devlet Hastanesi Aralık 2011 tarihinde hizmete giriyor. 83 bin 606 metre kare alanda inşa edilen hastane 36 bin 917 metre kare kapalı inşaat alanına sahip. Bir yataklı 67, iki yataklı 57 odası bulunan hastanenin 44 poliklinik, 124 hasta odası ile birlikte toplam yatak sayısının 224 olacağı belirtildi.

Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Faruk Çetin hastanenin hizmete girmesi ile bölgede sağlık alanında büyük bir boşluğu dolduracağına dikkat çekerek hastanenin tam donanımlı ve gelişmiş tüm tıbbi cihazları bünyesinde bulunduracağını ifade etti. Başhekim Çetin hastanede aynı zamanda bir yanık ünitesi, diyaliz merkezi ve patoloji merkezinin de olacağını belirterek hastanede MR , BT, mamografi, kemik dansitometre, konvansiyonel rönt cihazı, 3 adet ultrasonografi, 6 adet doppler ultrasonografi ve 2 adette ekon cihazlarının mevcut olacağını söyledi. Yoğun bakım yatak sayısı 29 olan Viraneşiher yeni Devlet Hastanesi 4 adet çocuk ve 10 adet yeni doğan yatak sayısına da sahip olacağı bildirildi. Viranşehir- Ceylanpınar karayolu üzerinde inşa edilen yeni hastane binasında 7 ameliyat salonu, 2 doğum salonu yanında 2 adet seviyesinde acil servisin yer alacağı bildirilirken hastanenin toplam 28 milyon 813 bin liraya mal olacağı kaydedildi.

Hastanenin bitme aşamasına geldiğini belirten Hastane Başhekimi Dr. Faruk Çetin inşaat firması ile sıkı temasta olduklarını ve Aralık 2011 tarihinde hastanenin hizmete açılması için faaliyetlerinin yoğun bir şekilde devam ettiğini sözlerine ekledi.