Gündoğdu: ‘Hizmetleri Askıya Alın‘ Diyenler Türkçe Olimpiyatı Çocuklarına Baksın

Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu, seçim sürecinde “hizmetleri askıya alın” diyenlere Türkçe Olimpiyatları çerçevesinde Türkiye’de bulunan öğrencileri görmelerini tavsiye etti.

Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu, seçim sürecinde “hizmetleri askıya alın” diyenlere Türkçe Olimpiyatları çerçevesinde Türkiye’de bulunan öğrencileri görmelerini tavsiye etti. Gündoğdu, “Yakın bir tarihte “hizmetleri askıya alın” aymazlığını gösterenlere, sadece Türkiye’ye değil medeniyetimizin bütün damarlarını onurlandıran bu fotoğrafa iyi bakmalarını tavsiye ediyoruz.” dedi.

    Ahmet Gündoğdu, Memur-Sen Genel Merkezi’nde 9. Türkçe Olimpiyatları için Türkiye’de bulunun öğrencileri kabul etti.

    Türkçe sevdalıları ve izleyicilere hitaben bir konuşma yapan Gündoğdu, Karamanoğlu Mehmet Bey’in fermanıyla bu coğrafyanın ortak dili haline gelen Türkçenin dünya dili olmaya doğru hızla ilerlediğini ifade etti.

    2003 yılında 17 ülkeyle başlayan ve bugün 130 ülke ve 1000 öğrencinin katılımıyla devam eden Türkçe Olimpiyatları’ndan övgüyle söz eden Gündoğdu, Türkçenin insanlığın ortak barış ve sevgi dili olması çabalarını hayranlıkla ve takdirle izlediklerine dikkat çekti.

    Gündoğdu, “Biz inanıyoruz ki; küresel bir vizyon gerektiren bu etkinlik devam ettikçe Türkçe, dünya insanlık ailesi için barışın, kardeşliğin, sevginin ve adaletin dili olacaktır. Bu tür organizasyonların sayısının artması ve kültür, sanat, bilim ve spor gibi farklı alanları da kapsayan yeni etkinlik alanları oluşması halinde Türkiye, dünya barışının sağlanmasında önemini ve etkinliğini her geçen gün daha da arttıran bir ülke haline gelecektir.” diye konuştu.

    Türkçe olimpiyatları kapsamında okyanus ötelerinden ve öteki kıtalardan Türkiye’ye gelen dünya çocuklarının hissettirdiği onur ve mutluluğa değinen Gündoğdu, söz konusu meyvenin kendi ülkesinde yasaklarla, tertiplerle ve iftiralarla hareketsiz bırakılmaya çalışılan tefekkür ve tevekkül erbabının hizmet aşkının eseri olduğunu kaydetti.         

    Ardından seçim sürecinde bir siyasi parti liderinin ortaya attığı sözü eleştiren Gündoğdu şu açıklamayı yaptı: “Yakın bir tarihte “hizmetleri askıya alın” aymazlığını gösterenlere, sadece Türkiye’ye değil medeniyetimizin bütün damarlarını onurlandıran bu fotoğrafa iyi bakmalarını tavsiye ediyoruz. Durdurun dedikleri hizmetin medeniyetimize, insanlığa, insanlığın ortak sevgi mirasına yaptığı katkının farkına varabilselerdi, hatta daha da ileri gidip bu küresel gayretleri destekleselerdi sanırım bugün bilim dili haline gelmiş bir Türkçeyi, dünya insanlık ailesinin ortak mirası haline gelmiş bir Anadolu medeniyetini konuşuyor ve tartışıyor olurduk.”

    "KÜÇÜK GÖNÜL ELÇİLERİMİZ"

    130 ülkeden gelen çocukların Türkiye’nin kültür ve barış elçisi olduğuna işaret eden Gündoğdu, “Biz, bugün burada ağırladığımız çocuklarımızı sadece Türkçe Olimpiyatlarının katılımcısı ve şampiyonu olarak görmüyoruz. Bizim için her biri, insanlığın yıllardır aradığı barışın, kardeşliğin ve insan onurunun yılmaz elçileri ve aktivistleridir. Sayın Cumhurbaşkanımız, Türkiye adına dünyanın farklı ülkelerine büyükelçi atıyor. Ancak, burada görüyoruz ki, büyükelçi atanmazsa dahi dünyanın dört bir yanında bizim ülkemize ve vatandaşlarımıza sahip çıkacak ve kucak açacak kocaman yürekli, binlerce küçük gönül elçilerimiz var.” değerlendirmesi yaptı.

    Hizmetlerin yürütülmesi sırasında hakkın rahmetine kavuşan başta Adem Tatlı ve Hacı Ata’yı rahmet ve minnetle anan Gündoğdu, son yıllarda önemli gördüğü 4 olay arasında Türkçe Olimpiyatları bulunduğunu belirtti. Diğerlerini ise toplu sözleşme, sözleşmelilere kadro, referandumda evet çıkması ve 74 milyonun yeni anayasa yapma isteği olarak açıkladı.

    MİNİ KONSER DUYGULANDIRDI

    Memur-Sen’e ziyarete gelen öğrencilerin verdiği mini konser katılımcıları duygulandırdı. Nijeryalı öğrencinin ‘Şu dağlarda kar olsaydım’ şarkısı büyük alkış alırken, Romanyalı öğrencinin Nihat Doğan, Yıldız Tilbe gibi ünlüleri taklidi salondakileri kahkahaya boğdu.Gösterilerin ardından Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkçe Olimpiyatları bilim yarışmasında altın madalya kazanan öğrencilere birer bilgisayar hediye etti.