Artvinliler Hopa‘da Yaralanan Başbakan‘ın Korumasını Hastanede Ziyaret Etti

Artvinliler Derneği, Hopa‘da otobüsten düşerek yaralanan Başbakan‘ın koruması Servet Erkan‘ı hastanede ziyaret etti.

Artvinliler Derneği Genel Başkanı Mehmet Peker, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın seçim gezisi kapsamında Hopa mitinginde otobüsten düşerek yaralanan koruma polisi Servet Erkan‘ı Atatürk Hastanesi‘nde ziyaret etti. Ziyaret sonrasında basın açıklaması yapan Peker, Hopa‘daki yaşanan olaylardan dolayı tüm halkı üzdüğünü belirtti. Bu olayın insani açıdan ve hukuken suç olduğunu dile getiren Peker, "Bir kentte bir grup haddini bilmezin yaptığı yanlış o kentin tümünü ilzam etmez. Önemli olan o kentin

sakinlerinin bu yanlış davranışı topluca sahiplenmemesidir. Yaşanan olaylar ‘yaşandı bitti‘ denecek türden değildir. Zira Artvin artık Hopa olaylarıyla anılmaktadır. Bu olay tüm Artvinlileri etkilemektedir. Milletimizin hafızasında bir Artvin ve Artvinli imajı vardır. Doğal güzellikleri ve güzel insanları ile anılır Artvin. Hemşerilerimizin başını önüne düşürmek hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir. Hiçbir yasadışı eylem ya da şiddet eylemi Artvinliler tarafından saygıyla karşılanmaz" dedi.

Peker, Artvinliler Birliğinin Artvin‘in tüm ilçelerinde Rize‘de, Trabzon‘da, Samsun‘da, Tokat‘ta, Amasya‘da, Ankara‘nın ilçelerinde, Bursa‘da, İstanbul‘da, Muğla‘da temsilcileri olan bir sivil toplum kuruluşu olarak bu olaya sessiz kalmayacağını belirterek, yaşanan bu olaya da sessiz kalmadıklarını kaydetti. Peker, "O olayların yaşandığı güne kadar memleketimizi soranlara ‘Artvinliyiz‘ deyince övgü dolu sözler duyarken olaydan sonra, ‘Artvinliyiz‘ cevabımıza ‘Hopalı mısınız? diye karşılık alıyoruz.

Bizler Türkiye‘de yaşayan Artvinliler olarak bu olayların yaşanmasını tekrar istemiyoruz. Suçluların cezasız kalmamasını, olaylarla alakası olmayan insanlarında mağdur edilmemesini istiyoruz. Hopa ilçemizde yapılanları sadece Başbakanımıza değil tüm halkımıza yapılmış bir saygısızlık olarak görüyoruz. Hemşerilerimiz adına Başbakan Erdoğan‘dan özür diliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA