Haberal‘ın Avukatı, Tahliye Dilekçesini Mahkemeye Sundu

CHP‘den Zonguldak milletvekili seçilen "Ergenekon" tutuklusu Prof. Dr. Mehmet Haberal‘ın İstanbul‘a getirilen mazbatasını teslim alan Avukat Dilek Helvacı, mahkemeye sunduğu dilekçede, mahkemenin milletin iradesine saygı göstererek ve kaçma, delilleri karartma şüphesi olmadığı gerekçesiyle Haberal‘ın tahliye edilmesini istedi.

Avukat Helvacı mahkemeye sunduğu 6 sayfalık tahliye talebini içeren dilekçesinde, Mehmet Haberal‘ın, halen hayati risk teşkil eden ciddi sağlık sorunlarının mevcudiyetine rağmen Silivri 5 No‘lu L Tipi Ceza İnfaz Kurumu‘nda tutuklu olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi:

"Müvekkilimiz Prof. Dr. Mehmet Haberal‘ın 12 Haziran 2011 Milletvekili Genel Seçimleri‘nde, Zonguldak‘tan 24‘üncü dönem CHP milletvekili olarak seçildiği göz önünde bulundurularak, Türk milleti adına karar vermekle yükümlü sayın mahkemenizin ‘milletin iradesine‘ saygı göstermesini ve mevcut delil durumu, tutuklulukta geçen süre, halen kaçma ya da delilleri karartma şüphesinin altında olmadığı gerekçesi ile bihakkın tahliyesine karar verilmesini talep ediyoruz. 2 yıl, 2 aydan beri terör örgütünün kurucusu

ya da yöneticisi olmak iddiasıyla yargılanan müvekkilimize çapraz sorgusu sırasında toplam 185 soru yöneltilmiş olmasına rağmen, iddia edilen terör örgütü ile ilgili olarak tek bir sorunun dahi sorulmamış olması da suç şüphesinden tamamıyla arındığının göstergesidir. Prof. Dr. Mehmet Haberal sabit ikametgah sahibi, sabıkasız ve dünyaca tanınmış, başarılı bir bilim insanıdır. Toplumdaki saygın konumu ve uzun zamandan beri, devlet koruması altında olduğu göz önünde bulundurulduğunda halen kaçma şüphesi

altında olmadığı tartışmasız bir gerçektir. Dijital verilerle ilgili, dosyaya yargılamanın bu aşamasında ibraz edilen dijital inceleme raporlarında dahi herhangi bir suç unsuruna rastlanılmadığı açıkça ifade edilmiştir."

Terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklu yargılanan ve 23‘üncü Dönem Milletvekili Genel Seçimleri‘nde milletvekili seçilerek Meclis‘e giren Sebahat Tuncel‘in tahliye ediliş sürecine de dilekçesinde yer veren Helvacı, "Kanunlar önünde eşitlik ilkesi gereğince Haberal‘ın derhal tahliyesine karar verilmesini talep ediyorum" ifadelerini kullandı.

Dilekçeyi işleme koyan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi‘nin, talebe ilişkin kararını yarın vermesi bekleniyor.

Kaynak: İHA