Lonra‘da Başlayan "Gumball 3000 Rally" İstanbul‘da Sona Erdi

Londra‘da 120 otomobille başlayan ‘dünyanın en eğlenceli‘ rallisi olarak nitelendirilen ‘Gumball 3000 Rally‘ İstanbul‘da son buldu. Vatandaşlar, Taksim Gezi Parkı‘na gelen milyarlarca dolarlık lüks arabalara yoğun ilgi gösterdi.

Lonra‘da Başlayan 'Gumball 3000 Rally' İstanbul‘da Sona Erdi
Rallinin İstanbul‘da sona ermesiyle beraber, Ferrari, Aston Martin, Bugatti, Bentley gibi markaların bulunduğu çok sayıda lük araç, Taksim Geri Parkı‘na park edildi. Sabah saatlerinde işlerine gitmek üzere yola çıkan vatandaşlar, Taksim‘de lüks araçları görünce büyük şaşkınlık yaşadı. Fiyatları yaklaşık 2 milyon dolardan başlayan araçlara, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Araçları yakından inceleyen bazı vatandaşlar, hatıra fotoğrafı çektirdi.

İlgiden memnun olan araç sahipleri ise, araçlarının başına geçerek vatandaşlara kısa bir gösteri yaptı. Ralliye lüks aracıyla katılan David Goldfirld, "Yaklaşık 3 bin kilometre yaptık, İstanbul‘da son buldu. 26 Mayıs Londra‘da başladık. Paris, Monte Carlo, Venedik, Belgrad, Sofya ve en son İstanbul‘a geldik. Dün gecede bir parti düzenledik. Vatandaşların ilgisine hayran kaldım. Bu arabalar çok pahalı bu yüzden vatandaşların ilgisi oluyor herhalde ama Paris‘ten çıkarken de binlerce kişi bizi izledi" dedi.

Araçların fiyatlarını duyunca şaşkınlıklarını gizleyemeyen vatandaşlar ise, "Çok şaşırdık, çok pahalılar. Sahip olmak isteriz ama çok zor. Böyle fotoğrafını çekmek daha kolay" diye konuştu. Araç, yarın Gezi Parkı‘ndan ayrılacak.

Kaynak: İHA