‘Kışlalı‘nın İnfaz Talimatını Perinçek Ve Şahin Verdi‘ İddiası

Ergenekon davası tutuklu sanıklarından Muzaffer Tekin‘in talebi sonrasında tanık olarak ifadesine başvurulan Engin Bağbars, ciddi iddialarda bulundu.

Ergenekon davası tutuklu sanıklarından Muzaffer Tekin‘in talebi sonrasında tanık olarak ifadesine başvurulan Engin Bağbars, ciddi iddialarda bulundu. Semih Tufan Gülaltay‘ın, bir sohbet sırasında Ahmet Taner Kışlalı‘nın infaz talimatını Doğu Perinçek ile İbrahim Şahin‘in verdiğinin söylediğini dile getiren Bağbars, Muzaffer Tekin‘in bürosunda gördüğü kişiyi Yeşil olarak bilinen Mahmut Yıldırım‘a benzettiğini, Sabancı suikasti zanlısı Mustafa Duyar‘ın infaz talimatının da ilk kez kendine getirildiğini ileri sürdü.

    İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi‘nde görülen Ergenekon ana davasında dinlenen tanık Engin Bağbars, Başbakan Erdoğan‘ı öldürerek darbe yapmayı planlayan bazı asker ve polislerle ilişkileri olduğunu söyledi. Bağbars, Darbe olsaydı çok kanlı bir darbe olacağını dile getirdi.

    UYUŞTURUCU KAÇAKCISININ İNFAZ TALİMATI TEKİN‘DEN GELMİŞ

    Paşakapısı Cezaevi‘nde 1994 yılında Semih Tufan Gülaltay ile tanıştığını anlatan tanık Bağbars, Tekirdağ Cezaevi‘nde de Gülaltay ile birlikte olduklarını söyledi. Gülaltay’la cezaevinde yaptığı konuşmalardan bahseden Bağbars, "Gülaltay bana Cem Ersever’in Vanlı bir itirafçı tarafından İstanbul’a getirilerek Veli Küçük’le görüştürüldüğünü sonra da aynı itirafçı tarafından infaz edildiğini söyledi. Ertuğrul Yılmaz’ın uyuşturucu meselesinden dolayı Almanya’da Muzaffer Tekin’in talimatıyla öldürüldüğünü söyledi." iddialarını dile getirdi.

    KIŞLALI‘NIN İNFAZ TALİMATINI PERİNÇEK İLE ŞAHİN VERMİŞ

    Bağbars, Ahmet Taner Kışlalı’nın arabasına bomba koyanın da Ankara’da görev yapan Yozgatlı bir astsubay olduğunu anlattı. Emri de Doğu Perinçek ve İbrahim şahin‘in verdiğini söyledi. Bağbars, "Kışlalı Atatürkçü Düşünce Derneği’ne başkan olacakmış ancak çekilmediği için öldürülmüş." iddiasında bulundu.

    Tanığın iddiaları üzerine Başkan Şengün, "Semih Tufan Gülaltay neden bunları size anlattı. Seni niye sözcü yapsın. Kendisi ilgili yerlere söyler. Bu tarz şeyleri yapan, bilen adam gidip başkalarıyla paylaşır mı?" diye sordu. Bağbars bu soruyu, "Benim ifade verdiğimi biliyordu. Saygı Öztürk ifadelerimi haber yapmıştı. Savcı Öz‘e mektup yazmıştım. Gülaltay‘a bunları mahkemede söyleyeceğimi belirttim. Bana ne amaçla söylediğini bilmiyorum." diye cevapladı.

    Gülaltay‘ın kendisine anlattıklarını not olarak yazdığını, ancak notlarının ise yok edildiğini öne süren Bağbars, Zekeriya Öz‘e gönderdiği imzasız mektupta bunların hepsini kaleme aldığını söyledi.

    TEKİN‘İN BÜROSUNDAKİ KİŞİYİ YEŞİL‘E BENZETTİM

    Gökhan Başoğlu‘nun kendisini Muzaffer Tekin‘in bürosuna götürdüğünü anlatan Bağbars şöyle devam etti: "Muzaffer Tekin‘in bürosunda bir albay ve hiç konuşmayan bir kişi gördüğünü söyleyen Bağbars, "Birine benzettim ama benzettiğim kişinin 2001‘de öldürüldüğünü duydum. Yeşil‘e benzetmiştim." diye konuştu.

    BENİM ÜZERİMDEN AK PARTİ‘YE VURACAKLARDI

    Trabzonlu olan Gökhan Başoğlu‘nun kendisini Trabzon‘a götürmek istediğini söyleyen Bağbars, "Belki de orada Rahip cinayetini işlettireceklerdi" dedi. Başkan Şengün‘ün "Senin ne özelliğin var, niye seninle ilişkiye geçiyorlar?" diye sorması üzerine Bağbars "Gözüm karadır. Bingöllüler öyledir. Ağabeyim AK Parti milletvekili adayı olduğu için benim üzerimden AK Parti‘ye vuracaklardı." diye konuştu.

    UYUŞTURUCU SATICISINDAN UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE DERNEĞİ

    Uyuşturucu ticareti yapmak suçundan İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi‘nde de yargılanan Bağbars, Ergenekon davalarında sanıklara tanınan konuşma süresinin yüzde 10‘u kadar süre tanınsaydı, ülkenin bu hale gelmeyeceğini söyledi. Bağbars, "Eğer savcı benim ifadelerimi işleme koysaydı Hrant Dink ölmezdi. Beni 5,5 yıl konuşturmadılar. Biz 3. sınıf vatandaşız. Arkamızda firavun yok, atın içeri. Bu nedenle çıktıktan sonra bu işlerden elimi ayağımı çektim ve Uyuşturucu ile Mücadele Derneği kurdum." dedi.

    ERTEKİN DE HALİS TOPRAK‘IN İNFAZI İÇİN KÜRŞAT YILMAZ‘A TEKLİF GÖTÜRMÜŞ

    Hanefi Avcı‘ya da mektup yazdığını belirten Bağbars, "Güvenilir kişi diye yazdım. Ama ne olduğunu sonradan gördük." dedi. Bayrampaşa Cezaevi‘nde kaldığı sırada Kürşat Yılmaz‘ı MİT görevlisi olduğunu söyleyen iki kişinin ziyaret ettiğini belirten Bağbars, bu iki kişiden birisinin davanın tutuklu sanığı Hayrettin Ertekin olduğunu ileri sürdü. Bağbars, bahsettiği 2 MİT‘çi‘nin Kürşat Yılmaz’a, PKK‘ya yardım ettiği için Halis Toprak‘ı öldürmeyi teklif ettiklerini iddia etti. Bağbars, "Yılmaz, bunların MİT‘çi olmadığını anlayınca ‘Ben onurumla şerefimle yatarım, böyle bir iş yapmam.‘ dedi." diye konuştu.

    MUSTAFA DUYAR‘IN İLK İNFAZ TEKLİFİ BANA YAPILDI

    Özdemir Sabancı cinayeti hükümlüsü Mustafa Duyar‘ı öldürülmesi teklifinin ilk olarak kendisine yapıldığını iddia eden Bağbars, "Duyar‘ın infazı konusuyla ilgili olarak Sabancı‘ya gidip 30 milyon dolar istemişler. Sabancı ‘devlet cezasını verecektir‘ diye teklifi reddetmiş." şeklinde konuştu.

    DANIŞTAY SALDIRISINDA KULLANILAN SİLAH BELKİ BENİM ÇALINAN SİLAHIMDIR

    Bağbars, Alparslan Arslan‘ın Bingöllü Avukat Aydın Mollaoğlu‘nun ofisinde bir kez gördüğünü söyleyen Bağbars, "Benim Glock marka tabancam çalınmıştı. Danıştay olayında kullanılan silah belki de benim silahımdır, bilmiyorum." diye konuştu.

    Başkan Şengün, "Danıştay cinayetinin ilk sana teklif edildiğini mi söylüyorsun?" sorusu üzerine Bağbars şöyle konuştu: "Bana teklif etmediler ama Üsküdar Emniyet Müdür Yardımcısı Hakan Mutlu bana ‘darbe olacağını, Başbakan‘ın öldürüleceğini, çok değişik suikastların olacağını‘ söyledi. Beni bu olaylarda kullanacaklardı. Danıştay olabilirdi diye düşündüm." iddiasında bulundu.