İntel Öğretmen Proje Yarışması‘nda Sinop Türkiye Birincisi Oldu

Sinop Boyabat Şehit Turan Meşe İlköğretim Okulu, İntel Öğretmen Proje Yarışması‘nda Türkiye birincisi oldu.

Sinop Boyabat Şehit Turan Meşe İlköğretim Okulu, İntel Öğretmen Proje Yarışması‘nda Türkiye birincisi oldu.

    Milli Eğitim Bakanlığı ve Intel firması işbirligi ile 2003 yılından bu yana yürütülen Intel Öğretmen Programı kapsamında düzenlenen “Eğitimde Teknoloji Kullanımı Proje Yarışması” sonuçlandı. Yarışmanın birinciliğini Boyabat Şehit Turan Meşe İlköğretim elde etti.

    Konu ile ilgili bilgi veren Şehit Turan Meşe İlköğretim Okulu Müdürü Kemal Kaya, ‘Yaşadığımız Çevre Piltop Projesi‘nde çevre, yaşam alanları, çevre kirliliği, koruma ve geliştirme, bireysel sorumluluk bilinci gibi anahtar kavramlar üzerinde durduklarını söyledi. Bu konu başlıkları altında gözlem, bülten hazırlama, tartışma, sunum hazırlama, çevre gezisi ve incelemeleri, fotoğraflama, grup çalışması ve web sitesi hazırlama gibi çalışmalarla derslerin eğlenceli geçmesi ve öğrencilerin derse katılımını sağlamaya çalıştıklarını anlatan Kaya sözlerini şöyle sürdürdü:

    “Bu proje sonrasında öğretmenimize bir dizüstü bilgisayar verildi. Projeyi hazırlayan sınıfımız akıllı sınıfa dönüştürüldü, her sınıf öğrencisine ve diğer şubemize 20+20 adet notebook verildi. Proje sürecinde bizlere her türlü desteği sağlayan herkese ve öğrencilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.”