Arınç: Nazım Kaynak Benim Sınıf Arkadaşım, Pırıl Pırıl Bir İnsan

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arıç, ilk turda Yargıtay Başkanı seçilen Nazım Kaynak’ın sınıf arkadaşı olduğunu ve yurtta birlikte kaldıklarını söyledi. Arınç, “Pırıl pırıl bir Anadolu delikanlısı. Benim sınıf arkadaşım. Birinci turda seçilmiş, Hasan Gerçeker 60. turda seçilmişti.” dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arıç, ilk turda Yargıtay Başkanı seçilen Nazım Kaynak’ın sınıf arkadaşı olduğunu ve yurtta birlikte kaldıklarını söyledi. Arınç, “Pırıl pırıl bir Anadolu delikanlısı. Benim sınıf arkadaşım. Birinci turda seçilmiş, Hasan Gerçeker 60. turda seçilmişti.” dedi.

Arınç, Diyarbakır Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Holiday İnn Otel‘de organize ettiği kahvaltı programında Güneydoğulu işadamları dernek başkanları ile bir araya geldi. Türkiye’de 2002 yılından itibaren tek başına iktidar gerçeği olduğunu hatırlatan Arınç, öncesindeki koalisyon hükümetleri döneminin aksine istikrarın ülkeye hakim olduğunu kaydetti.

"ATEŞİN SÜREKLİ YANMASINI İSTEYENLER VAR"

    Türkiye’de Kürt sorunu olsun, Güneydoğu sorunu olsun bütün sorunların temelinde mevcut anayasanın olduğunu ifade eden Arınç, “Yeni bir anayasa yapmamız lazım. Kürt-Türk çatışması, doğu-batı, Alevi-Sünni çatışmaları tahrik edilir. Biz bunları yaşıyoruz. Türkiye’de ateşin sürekli yanmasını isteyip, ateşe sürekli odun atmaya çalışanlar, dış ve iç mihraklar bu çatışma ortamını devam ettirmeye çalışıyor. Annelerin ‘kan dursun‘ taleplerine mutlaka kulak vermemiz lazım.” diye konuştu.

    Milli Birlik Projesi kapsamında yapılan çalışmaları anlatan Arınç, bu sürecin devam etmesi gerektiğini vurguladı. Arınç, şöyle konuştu: “Bu işe devam etmemiz güçlü bir hükümet kurmamıza bağlı. Çünkü bu işe karşı çıkan çok önemli çevreler var. Bu çevreler aynı zamanda güçlüdür. Ellerindeki güç sadece para gücü değil, psikolojik güçtür, dış desteklidir, içeride ajanları da vardır. Yapılacak her şeyin önüne medya desteği ile de başka desteklerle de çıkmasını bilecek kadar güçlüdürler. Unutmayın hükümetimiz döneminde 55 tane mafya ve çete çökertilmiştir. Faili meçhuller bugün soruşturuluyor. 10 sene evvel kimse konuşamazdı.”

Referandum maddelerinin değişikliğinde çok sıkıntı çektiklerini anımsatan Arınç, halkın yüzde 58 oyla ‘evet’ demesinin arından darbeleri ve darbecileri koruyan hükümlerin anayasadan çıktığını belirti. Anayasanın geçici 15. maddesi olmadığı için savcıların, yaşı ne olursa olsun darbenin generallerini çağırdığın kaydetti.

"MUHTEŞEM BİR GELİŞME"

    Arınç sözlerini şöyle sürdürdü: “Onun için savcılar, yaşı ne olursa olsun darbenin güçlü generallerine ‘gel balkım sen bu işi neden yaptın’ diye sorabiliyorlar. 10 sene önce bunu desen, ‘senin üstün açıktı, kötü rüya görmüşsün’ derlerdi. Bak şimdi bir tanesinin ömrü yetmedi, birisi ise GATA’ya yattı acil olarak. Birisi de ‘kaybedecek bir şeyim yok, isterseniz gelin konuşayım’ demeye başladı. Darbe yapana gel bakalım, ‘gel bakalım, sen bu haltı niye işledin’ diye soruyor. Bu muhteşem bir gelişme. Bunu biz sağladık. CHP oylamalara katılmadı, aleyhinde bulundu. MHP hayır oyu verdi. BDP katılmadı, iki maddeye katıldı sadece. Bizim 330 milletvekilimiz olmasaydı bunu millete götüremeyecektik. 6 kişi daha hayır oyu verseydi böyle bir şey olmayacaktı.”

"NAZIM KAYNAK’IN HER ŞEYİNDEN EMİNİM"

Arınç, bugün yapılan seçilmede Yargıtay Başkanlığı’na Nazım Kaynak’ın seçilmesini ise şu cümlelerle yorumladı: “Biraz önce kulağıma üflediler, çok mutlu oldum. Yargıtay Başkanı sayın Gerçeker’in görev süresi dün bitti. Bugün sabah yapılan ilk turda, benim güzel kardeşim, sınıf arkadaşım Nazım Kaynak Yargıtay Başkanı odu. Çok güzel. Kahramanmaraşlı, yurtta beraber kaldığımız, her şeyinden emin olduğum prırıl pırıl bir Anadolu delikanlısı. Yıllardır Yargatay’da idi zaten. Benim sınıf arkadaşım. 6. Hukuk Dairesi‘nde çalışmış. Ama birinci turda seçilmiş arkadaşlar. Hasan Gerçeker 60. turda seçilmişti. Telefon dinleme kayıtlarında çıktı, ‘ne olur bir oy bir oy’ diye birilerini harekete geçiriyordu.”

"TÜRKİYE HUZURA KAVUŞURSA UÇARIZ"

    Türkiye’nin bu cesaretli adımlarla çok şeyler kazandığını dile getiren Arınç, sözlerini şöyle tamamladı: “12 Haziran’dan sonra gücümüz olursa, destek büyük olursa şu yoldan şaşmayacağız, doğru bildiklerimizi yapmaya devam edeceğiz. Bağırmadan çağırmadan, ama bu iş doğrudur, neye mal olursa onun gereğini yapacağız diyeceğiz. Bir acı duyduğumuzda hepimiz kahroluyoruz. Türkiye bir bütündür. Türkiye’nin bütününü ilgilendiren çok önemli bir noktadayız. Türkiye huzura kavuşursa biz uçarız, Türkiye uçar. Hepiniz işadamısınız. Bugün yatırım yaparken 10 sene sonrasını görüyorum diyorsunuz. Terörü bitirelim, siz 100 sene sonrasına hesap yapacaksınız. Bir koyacağına 5 koyacaksınız. Memleketlerimize koşacağız, biz oraya, onlar buraya. Bu bir hayal değil. Bu bir rüya, nice hayaller gerçek oldu. Türkiye bir değil bin adım atacaktır.”

Diyarbakır Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şehmus Seviş ise AK Parti döneminde ülkenin çok büyük gelişme gösterdiğini ifade etti. Bu gelişmenin üçüncü dönem iktidarında da devam edeceğine inandığını belirten Seviş, “Sayın Başbakan‘ın ifadesiyle ‘Ustalık’ döneminde başta başörtüsü sorunu, Alevi sorunu, Kürt sorunu gibi problemlerin de çözüleceğine inanıyoruz.” dedi.