Almanya’Nın Türk Kökenli Bakanları İlk Resmi Gezisini İstanbul’A Yapıyor

Almanya’nın ilk Türk kökenli bakanları olan Aşağı Saksonya Eyaleti Sosyal, Sağlık, Aile ve Uyum Bakanı Aygül Özkan (CDU) ve Baden-Württemberg Eyaleti Uyum Bakanı Bilkay Öney (SPD) Türkiye’ye ilk resmi ziyareti İstanbul’a yapıyor.

Almanya’nın ilk Türk kökenli bakanları olan Aşağı Saksonya Eyaleti Sosyal, Sağlık, Aile ve Uyum Bakanı Aygül Özkan (CDU) ve Baden-Württemberg Eyaleti Uyum Bakanı Bilkay Öney (SPD) Türkiye’ye ilk resmi ziyareti İstanbul’a yapıyor. Göçün 50. yılı münasebetiyle Türkiye’ye ilk resmi ziyaretlerini yapan Özkan ve Bilkay Öney ile siyasetçilerden oluşan heyet bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’la bir araya gelecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin davetlisi olarak Türkiye’ye giden heyet, resmi görüşmelerin yanı sıra İstanbul’un tarihi yerlerini de ziyaret edecekler.

    Ziyaretin Avrupa ayağını organize eden Hür Demokrat Partili Murat Kalmış, “Bu ziyareti iki ülke arasındaki ilişkileri ve siyasetçilerin diyaloglarını geliştirmek, Türkiye’deki siyasetle Avrupa’daki siyasetin ortak yönlerini ele alabilmek açısından çok önemli buluyoruz” dedi. 50 yılda iki ülke arasındaki bağların giderek güçlendiğini ifade eden Kalmış, “Türkiye ile Almanya arasında gerek ticari, kültürel, gerekse tarihsel açıdan kuvvetli bağlar mevcut. Türk kökenli Avrupalı siyasetçilerin Türkiye ile olan diyaloglarını geliştirmesi, aradaki bağları daha da güçlendirecektir” açıklamasında bulundu.

    02-05 Haziran tarihleri arasında çeşitli temaslarda bulunacak heyette Avrupalı Türk siyasetçiler Almanya’dan Nebahat Güçlü ve Özcan Mutlu, Belçika’dan Fatma Pehlivan ve Danimarka’dan Hüseyin Araç da bulunuyor.