Belediye Konservatuarı Resim Sergisi Açıldı

Sivas Belediye Konservatuarı resim bölümü kursiyerleri tarafından, Buruciye Medresesi yanında resim sergisi açtı.

Belediye Konservatuarı Resim Sergisi Açıldı
Yaklaşık 7 ay önce çalışmalarına başlayan Sivas Belediyesi Konservatuarı öğrencileri, yaptıkları resimleri yılsonu sergisiyle, sanatseverlerin beğenisine sundu. Buruciye Medresesi yanında açılışı gerçekleştirilen sergiye, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve eşi Makbule Ürgüp, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Adem Yıldırım davetliler katıldı. Açılışta konuşan Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, "Göreve geldiğimiz günden bu yana sportif ve kültürel faaliyetlere büyük önem veriyoruz. Yeni dönemlerde kalıcı eserlerde bırakmaya başlayacağız. Bu yıl içerisinde bir hanımlar kültür merkezi, bir de Kültür Bakanlığımızın katkılarıyla, Muhsin Yazıcıoğlu‘nun ismini taşıyan kültür merkezi inşasına başlayacağız. Bütün bu çalışmalar, Sivas‘ımızın geleceği açısından çok önemli çalışmalardır" şeklinde konuştu.

Kültürünü kaybeden bir milletin geleceğini kaybedeceğini kaydeden Ürgüp, "Kültür bir milleti oluşturan değerlerin genel ifadesidir. Bunun içinde din, inanç, gelenek görenek, anane vardır diyerek, geçmişimizi unutmadan geleceğe taşımalıyız. Bununla birlikte, çağdaşlığın gerekliliklerini de aynı potada eriterek, geleceğe taşımalıyız" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, sergide resimleri inceledi ve sergiye katılan kursiyerlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Sergi hakkında bilgi veren Belediye Konservatuarı Resim Bölümü Eğitmeni Sevgi Usta ise, ekim ayında 21 kursiyerle çalışmaya başladıklarını ve bu sergi ile çalışmalarının meyvelerini topladıklarını belirterek, çalışmalar sürecinde Sivas Belediyesi‘nin çok yardımcı olduğunun altını çizdi.

60 tane resmin yer aldığı serginin, 19 Haziran Pazar gününe kadar açık kalacağı öğrenildi.

Kaynak: İHA