Ak Parti Ve Chp Milletvekillerinden ‘Birlik‘ Mesajları

Adıyaman Ticaret Sanayi Odası (ATSO) tarafından 24. milletvekilleri onuruna verilen yemekte, AK Parti ve CHP Milletvekilleri ‘Birlik‘ mesajları verdiler.

Ak Parti Ve Chp Milletvekillerinden ‘Birlik‘ Mesajları
Bozdoğan Otel‘de gerçekleştirilen yemekli istişare toplantısına Vali Ramazan Sodan, AK Parti Milletvekilleri Ahmet Aydın, Murtaza Yetiş, Mehmet Erdoğan ile CHP Milletvekili Salih Fırat, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Mustafa Talha Gönüllü, İl Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Fırat, CHP İl Başkanı Zafer Ersoy, çeşitli sivil toplum kuruluşu başkanları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan ATSO Başkanı Mustafa Uslu, Adıyaman‘da birkaç kişinin dahi sigorta primini yatıramayanların medyaya çıkarak Adıyaman‘ı ‘Irgat Kenti‘ olarak markalaştırmak istediğini belirterek, Adıyaman‘ın böyle şeylerle anılmasını istemediklerini söyledi.

Yeni yasama döneminde milletvekillerini küresel ekonomik kriz, komşu ülkelerde yaşanan sıkıntılar ve sivil Anayasa gibi belli başlı sorunların beklediğinin altını çizen Uslu, meclisin bu sorunların üstesinden geleceğini kaydetti.

Uslu, "Bugün dünyadaki küresel kriz bütün ülkeleri tek tek iflasın eşiğine getirirken, biz hamd olsun iyiyiz. Bugün hep birlikte ilimize neler yapabiliriz, onun için çalışmamız gerekiyor. Milletvekillerimizden rica ediyoruz; Adıyaman‘ımız her zaman yapılan hizmetlerde hak ettiği yeri alamamıştır. Bu kadar güvenli bir ilin bu hale gelmesini benim vicdanım el vermiyor. Değerli milletvekilleri biz hep birlikte bu problemleri omuz omuza vererek çözebiliriz. En çok zoruma giden Adıyaman‘ı bir ırgat kenti diye

markalaştırma çalışmalarıdır. Bu çok kötü bir imaj oluşturuyor. Ben memleketimizin böyle şeylerle anılmasını istemiyorum. Onun için hep birlikte çalışarak bu problemlerden kurtulmalıyız" dedi.

AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Fırat, seçimin huzurlu ve güvenli bir ortamda gerçekleştiğini belirterek, iktidarın Adıyaman‘a 8,5 yılda güzel hizmetler yaptığını söyledi.

CHP İl Başkanı Zafer Ersoy ise, Adıyaman için her siyasi partinin birlik ve beraberlik içersinde olması gerektiğine işaret ederek, bu toplantının önemli olduğuna işaret etti.

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise seçimde herkesin demokratik hakkını kullandığını, çok güvenli bir şekilde seçim sürecini geçirdiklerini ifade ederek, gündemde olan Anayasa konusunun uzlaşı içersinde halledileceğine inandığını söyledi.

CHP Milletvekili Salih Fırat da konuşmasında, kentin öncelikli sorununun tütüne konan kota olduğunu, yoksulluk ve işsizliğinin fazlalığına işaret eden Fırat, "İşsizliğin giderilmesi için sanayi artırımlarının yapılması lazım. Adıyaman teşvikte hak ettiği yeri alamıyor. Adıyaman‘ın işsizliği çözümünde yapılacak en önemli konu tütüne konan kotanın kaldırılmasıdır. Ben inanıyorum ki, bu kota kalkarsa işsizlik problemi büyük ölçüde ortadan kalkar. Sulama projelerinde çok yetersiz. Bunların biran önce

projeleri hazırlanarak sulu tarıma geçmemiz gerekmektedir. Diğer yandan ülkenin önceliği anayasa değildir. Hazırlanması gerekir ama şimdi önceliğimiz o olmamalı. Seçim sürecinde de hep bunu gördük. Meclis‘te hazırlanacak anayasada doğru gördüğümüz noktaları hür irademizle destekleyeceğiz. Ama yanlış gördüğümüz noktaları da desteklemeyeceğiz" şeklinde konuştu.

AK Parti Milletvekili Murtaza Yetiş de ülkenin önünün açılması gerektiğini söyleyerek, "Ülkemizde ki ekonomik gelişmelerin, demokratik açılımların ülkemizin önünün açılması için yeni bir başlangıç olacaktır. Biz inanıyoruz ki toplumumuzun her kesimi ile uzlaşarak yeni bir anayasamızı yapacağız" dedi.

AK Parti Milletvekili Ahmet Aydın ise sivil toplum kuruluşlarını önemsediklerini dile getirerek, ‘‘Siyasilere, bürokratlara yön veren onlardır. Sivil toplum güçlendikçe siyasilerde, bürokratlarda güçlenir. Çok huzurlu bir seçim yaşadık. Adıyamanlılar 12 Haziran‘da gönüllerini, yüreklerini ortaya koydu. Ortaya çıkan tablo bizim sorumluluğumuzu daha da arttırdı. Bize oy verenleri mahcup etmeyecek, ciddi gayretler içerisinde olacağız. Kentimizin sorunlarına hakimiz, sorunların çözümü için gayret

göstereceğiz" şeklinde ifadeler kullandı.

Hükümet olarak öncelikli hedeflerinin sivil bir anayasa olduğunu belirten AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan‘da uzlaşmanın, toplumun ortak değerleri adına hareket etmek olduğunu vurguladı.

Erdoğan, "Demokratik standartların yükseltilmesi gerekiyor. İleri demokrasi ülkelerde her zaman o ülke ile ekonomisi de gelişmiştir, her sektörü gelişmiştir. Memleketimize kazandırdığımız üniversite ile sağlık alanında yapılan yatırımlarımız ile sulu tarıma yönelik yatırımlarımızla neler yaptığımız ortadır. Biz bir vebali üstlendik, hep beraber memleketimizi önemli noktaya getireceğiz" dedi.

Vali Ramazan Sodan ise, geçtiğimiz dönemde milletvekilleri ile güzel ve başarılı işlere attıklarını belirterek, bu dönemde de ahenk içersinde millete hizmet için çalışmayı amaçladıklarını söyledi.

Kaynak: İHA