Ay Tutulması videosunu izlediniz mi? (Ay tutulması izle)

Ay Tutulması dün gerçekleşti. Ay tutulması 15 Haziran'da meydana geldi. Ay tutulması ne zaman? Ay tutulması nedir? Ay tutulması nasıl olur? Ay tutulması nasıl oluşur? sorularının cevapları burada! Ay tutulması izle, Ay tutulması video, Ay tutulması 2011 ve detayları burada!

Ay Tutulması videosunu izlediniz mi? (Ay tutulması izle)
Ay Tutulması gerçekleşti. Ay tutulması 15 Haziran'da meydana geldi. Ay tutulması ne zaman? Ay tutulması nedir? Ay tutulması nasıl olur? Ay tutulması nasıl oluşur? sorularının cevapları burada! Ay tutulması izle, Ay tutulması video, Ay tutulması 2011 ve detayları burada!

Ay tutulması 15 Haziran akşamı gerçekleşti. Tüm dünya, 15 Haziran akşamı çok nadir yaşanan bir olaya tanık oldu. Ay tutulması 1 saat 40 dakika sürecek. Ay tutulması 15 Haziran akşamı gerçekleşecek. Bu tarihte gerçekleşecek olan Ay tutulması, normallerinden farklı olarak çok daha uzun sürecek.

Üniversitesi (AÜ) Rasathanesi, 1 saat 40 dakika sürecek (Beyaz Gazete) ay tutulması için düzenleyeceği özel etkinliğinde, meraklılarına gökyüzünü teleskoplarla izlettiriyor.

AA muhabirinin AÜ Gözlemevi yetkililerinden aldığı bilgiye göre, yaşanan yılın ilk Ay Tutulması için düzenlenen özel etkinlik saat 20.00'de başladı.

AY TUTULMASI 2011 VİDEO İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

AY TUTULMASI FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ


Ay Tutulması videosunu izlediniz mi? (Ay tutulması izle)


Bu kadar uzun süreli bir ay tutulması, en son 2000 yılı Temmuz ayında gerçekleşti.

Etkinlik programında, uzmanlar eşliğinde çıplak gözle gökyüzü gözlemi, takımyıldızların mitolojik hikayeleri ile birlikte anlatımı ve teleskoplarla Ay ve halkalı gezegen Satürn'ün gözlemi de yer alıyor. Gözlemevi Müzesi de etkinlik boyunca açık kalacak.

Ankara Üniversitesi Gözlemevi, yıl boyunca her Ay halk günü etkinlikleri ve özel gök olayları etkinlikleri ile kapılarını gökyüzü meraklılarına açmaya devam edecek.

Bu yılın hesaplarına göre, Tutulma sırasında Ay'ın konumları şöyle olacak:

saat 20.24 Ay'ın dünyanın yarı gölge konisi içine girmesi
saat 21.22 Parçalı Tutulma başlangıcı
saat 22.22 Tam Tutulma başlangıcı
saat 23.12 Tam Tutulma ortası
saat 00.02 Tam Tutulma sona ermesi
saat 01.02 Parçalı Tutulmasının sona ermesi
saat 02.00 Ay'ın Dünyanın yarı gölge konisinden çıkışı

ÇÖMÜ'DE HALK GÜNÜ

Yılın ilk ay tutulması dolayısıyla, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne (ÇOMÜ) bağlı Ulupınar Gözlemevi'nde "Halk Günü" düzenleniyor.

NASIL GERÇEKLEŞİYOR

Tam Ay tutulması, Dünya’nın Güneş ışınlarının erişmesini engellediği bölgeye Ay’ın girmesi sonucu oluşuyor. Ay, karanlık bölgede ilerledikçe, rengi gümüşten turuncuya ve sonrasında kırmızıya dönüyor.

Bu süreçte, sadece kırmızı Güneş ışınlarının Ay’a ulaşabilmesi nedeniyle, Ay ürkütücü ve bir o kadar etkileyici bir görünüm kazanıyor.

Ancak Ay’ın siluetinin nasıl olacağını kestirmek zor. Bunun nedeni, tam Ay tutulması esnasında atmosferde ne kadar toz veya bulut olacağının bilinmemesi.

BİR SONRAKİ TUTULMA ARALIKTA

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) Ay tutulması uzmanı Fred Espenak, (Beyaz Gazete) “Ay’ın Dünya’nın gölgesinin merkezine çok yakın geçeceğini, tutulmanın da bu yüzden uzun süreceğini” belirtti.

Avrupa’daki izleyiciler, bu olağanüstü şovun ilk kısmını kaçıracak, çünkü tutulma Ay’ın yükselişinden sonra başlayacak. Doğu Asya ve Avustralya ise tutulmanın son kısımlarını izleyemeyecek. Güney Amerika ise tutulmanın başından sonuna kadar izlenebileceği tek coğrafya olacak.

Güneş tutulmalarının aksine, Ay tutulmaları çıplak gözle izlenebiliyor.

ABD’LİLER SABRETMEK ZORUNDA

Bir sonraki Ay tutulması, 10 Aralık’ta gerçekleşecek. 51 dakika sürecek olan tutulmayı sadece ABD’nin Hawaii Aladarı ve Pasifik’in kuzey bölgeleri çok az gözlemleyebilecek.

ABD’liler, tam Ay tutulması izleyebilmek için 15 Nisan 2014’ü beklemek zorunda kalacak.

Bodrum'da Ay Tutulması

Bodrum'da günlerdir beklenen ay tutulması bugün saat 22. 18'de başladı. Bodrum'da günlerdir beklenen ay tutulması bugün saat 22. 18'de başladı. Bodrum Kalesi ve Kumbahçe sahilinde ay tutulmasını ilgiyle izleyen turistler tutulan ayın fotoğrafını çekmeye çalıştı.

Bu yılın ilk ay tutulması Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde bu gece saat 22. 18'de başladı. Yaklaşık bir saat 40 dakika sürecek olan ay tutulması Bodrum'da havanın bulutlu ve puslu olmasına rağmen kısmen de olsa izlenebildi. Ay tutulmasını ilçede bulunan yerli ve yabancı turistler Bodrum Kalesi ve Kumbahçe sahilinden ilgi ile izledi. Bu kadar uzun süreli bir ay tutulması, en son 2000 yılı Temmuz ayında gerçekleşti.