Jandarma Teşkilatı 172. Yaşını Kutladı

Yozgat’ta Jandarma’nın 172. kuruluş yıldönümü İl Jandarma Komutanlığı Kışlasında düzenlenen programla kutlandı.

Jandarma Teşkilatı 172. Yaşını Kutladı
Yozgat’ta Jandarma’nın 172. kuruluş yıldönümü İl Jandarma Komutanlığı Kışlasında düzenlenen programla kutlandı.

Kurulduğu günden bu yana güvenlik başta olmak üzere, eğitim, bilim, sağlık ve sosyal hayata önemli katkılar sağlayan Jandarma Teşkilatnın 172. kuruluş yıldönümü kutlama programına, Yozgat Valisi Necati Şentürk, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Engin Ünalan, İdare Mahkemesi Başkanı Recep Kılıç, bazı kurum müdürleri, şehit yakınları, gaziler ve askeri personel katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı‘nın okunmasıyla başlayan program Jandarma Teşkilatı‘nın tarihçesinin okunması ve şiirlerin ardından İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Engin Ünalan günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Ünalan, Türkiye’nin bölünmez bütünlüğü ve milletin huzur ve güvenliğini canı pahasına koruyan Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 172. yıldönümünü kutladıklarını blirterek, "Türkiye Cumhuriyeti‘nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliği ile Türk milletinin güvenine mazhar olmayı başaran Türkiye Cumhuriyetinin jandarması, kurulduğu günden bu yana yaşamın her alanında, ülkemizin her noktasında gece gündüz, demeden halkımızın hizmetinde olmuş, bundan sonrada olmaya devam edecektir." dedi.

Kutlama programı Jandarma Marşı’nın okunması, tören geçidi, silah araç, gereç ve teçhizat sergisinin gezilmesi ile son erdi.