Hürsiad, Yeni Oluşacak Parlamento‘da Kronikleşmiş Problemler Çözüm Bekliyor

Afyonkarahisar Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) Başkanı Ramazan Özçelik, yeni oluşacak Parlamento‘dan, memleketin kronikleşmiş problemlerine samimiyetle, uyum içerisinde çözüm bulmalarını beklediklerini bildirdi.

Afyonkarahisar Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) Başkanı Ramazan Özçelik, yeni oluşacak Parlamento‘dan, memleketin kronikleşmiş problemlerine samimiyetle, uyum içerisinde çözüm bulmalarını beklediklerini bildirdi.

Özçelik, millet olarak genel manada barış, huzur ve güven ortamı içerisinde güzel bir seçim ortamı geçirildiğini söyledi. Özçelik, halkın sağduyusu ve emniyet kuvvetlerinin gerekli tedbirleri önceden almış olmasının, bu ortamın hazırlanmasında etkili olduğunu ifade etti. Özçelik, "Türk halkının seçim meydanlarında söylenen siyasi ve hamasi vaatler içeren söylemleri pek inandırıcı bulmamış olacak ki; iktidar partisinin yeniden hükümet olmasının önünü açmıştır. Vatandaşlarımız vesayetçi demokrasiden kurtulmayı, demokratik reformların devamını, siyasi ve ekonomik istikrarın sürdürülmesini daha önemli bulmuştur." dedi.

Seçimlerin sonuçlandığını, şimdi icraat zamanı olduğunun altını çizen Özçelik, milletin beklentisinin, meclisteki temsilcilerin partiler üstü davranıp, memleketin kronikleşmiş problemlerine samimiyetle, uyum içerisinde çözüm bulmaları gerektiğini bildirdi. Özçelik, yeni Meclis’in, Türkiye’nin sosyal, ekonomik ve hukuki açıdan taşımakta zorlanan mevcut Anayasasını yeniden şekillendirmesi gerektiğini vurguladı. Özçelik, "Bunu yaparken de her türlü vesayetten arındırılmış, özgürlükçü, katılımcı, bütün kişi ve kurumların denetlenebilirliğini sağlayan, şeffaf, kolay anlaşılabilen, barışçı ve bütünleştirici sosyal ve hukuki niteliklere haiz bir metin üzerinde mutabakata varmalıdır." diye konuştu.

Özçelik şöyle devam etti: "61. Hükümet için, yeni anayasanın hazırlanmasının yanı başında, hızla yükselen cari açığın aşağı çekilmesi, enflasyonu kontrol altında tutulmaya devam edilmesi, işsizliğin düşürülmesi ve kazanılan makro ekonomik başarıların tabanda hissedilebilirliğinin artırılması gibi problemler çözüm beklemektedir. Afyonkarahisarımız için, havaalanın bir an önce bitirilmesi, hızlı teren projesinin hayata geçirilmesi önem arz etmektedir. İlimizden seçilen ve her biri saygın birer kişiliğe sahip vekillerimizin bu dileklerimizin takipçisi olacaklarını düşünüyoruz. Yeni kurulacak kabinede Sayın Bakanımızın Veysel Eroğlu’na mesleğine uygun bir bakanlığını verilmesi de çok faydalı ve sevindirici olacaktır." dedi.