Şener: "Oy Pusulasında Çok Büyük Bir Sorun Var"

Sivas bağımsız milletvekili adayı Abdüllatif Şener, oy pusulasında büyük bir sorun olduğunu söyleyerek, "Seçmenleri yanıltmaya yönelik bir oy pusulası düzenlenmiştir" dedi.

Sabah saatlerinde oy vermek için Yenişehir Mahallesi Yenişehir Lisesi‘ne gelen Abdüllatif Şener, oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada seçimlerin ülkeye hayırlı olmasını diledi. Şener, "Bugün 12 Haziran. Milletvekillerimizi halkımız iradesiyle yenileyecektir ve yeni bir dönem başlayacaktır. Her şeyden önce Sivas‘ımız ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Oy pusulasında büyük bir sorunun olduğunu ileri süren Şener, "Bağımsız aday olarak benim ismim çok küçük puntolarla yazılmış. Halbuki diğer partilerin isimleri hangi puntolarla yazılıyor ise bağımsız aday olarak çünkü aynı koşullarda seçime giriyorum. Aynı puntolarla yazılması gerekiyordu. Üstelik o kadar küçük yazılmış ki, biliyorsunuz 45 yaşını aşan insanlarda biyolojik olarak yakını görme sorunu oluşur. 45 yaş üstünün gözlük takmadan göremeyeceği kadar küçük puntolarla yazılmıştır. Türkiye‘de de belli

yaşın üzerinde gözlük kullanma alışkanlığı zaten yoktur. Dolayısıyla biyolojik olarak bile seçmenlerin büyük bir kısmının göremeyeceği şekilde yazılmıştır. İkincisi bağımsız aday ile ilgili bölüm diğerlerinden farklı düzenlenmiştir. Bu da şaşırtıcı, seçmenleri yanıltıcı bir durumu ifade eder. Hem küçük yazılması nedeniyle hem de farklı düzenlenmiş olması nedeniyle bana oy vermek isteyen seçmenleri yanıltmaya yönelik bir oy pusulası düzenlenmiştir. Bu kabul edilebilir bir şey değildir" şeklinde konuştu.

Herhangi bir itirazın olup olmayacağı sorulması üzerine Abdüllatif Şener, sonuçlar açıklandıktan sonra bir değerlendirme yapacaklarını söyledi.

Kaynak: İHA