Şafak Bay Mersin‘de Toprağa Verildi

Kemik kanseri tedavisi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi‘nde (GATA) hayatını kaybeden Ataması Yapılamayan Öğretmenler Platformu Kurucularından Şafak Bay‘ın cenazesi, Mersin‘de toprağa verildi.

Şafak Bay Mersin‘de Toprağa Verildi
Şafak Bay için Mersin Muğdat Camii‘nde ve cemevinde iki ayrı cenaze töreni düzenlendi. Bay‘ın cenazesi Muğdat Camii‘ne getirildiğinde annesi Meryem Bay‘ın, "Allah Milli Eğitim Bakanlığından razı olsun. Oğlum atamasını göremeden öldü" şeklinde ağıt yakması dikkat çekti. Gözyaşlarına boğulan anne, daha sonra oğlunun tabutuna sarılıp zılgıt çekerek, "Oğlum evleniyor, oğlumun düğünü oluyor" dedi. İki kişinin yardımı ile ayakta güçlükle duran baba Halil Bay da oğlunu toprağa gözü yaşlı uğurladı. Ayakta

duramayan Meryem Bay, yakınlarının yardımıyla sakinleştirilmeye çalışıldı.

Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınarak ambulansa konulan Bay‘ın cenazesi, daha sonra cemevine getirildi. Burada düzenlenen törende de yakınlarından haklarının helal edilmesi istendi. Daha sonra yine omuzlara alınan cenaze, Afetevler Mezarlığına götürülerek toprağa verildi.

‘Ataması Yapılamayan Öğretmenler Platformu‘nun kurulmasında emeği geçen ve bu yönde yaptığı çalışmalarla ülke gündemine gelen Şafak Bay, 2005 yılında kemik kanserine yakalanmıştı. Eğitimini yarıda bırakmayan Bay, 2006 yılında Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü‘nü başarıyla tamamlamış, daha sonra bir yandan hastalığıyla mücadele ederken, bir yandan da atanabilmek için ‘Kamu Personeli Seçme Sınavı‘na (KPSS) hazırlanmıştı. Kendisi gibi atama bekleyen öğretmen adayı

arkadaşlarıyla açlık grevine başlamasıyla dikkatleri üzerine çeken Bay, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül‘ün kendisiyle ilgilenmesi ve yetkililere talimat vermesi ile GATA‘da tedavi altına alınmıştı. Bay, yaklaşık 8 aydır burada tedavi görüyordu.

Kaynak: İHA