Vali Altıparmak‘tan Kamu Kurum Ve Kuruluşlarına Ziyaret

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü ile Tekelioğlu Halk Kütüphanesi‘ni ziyaret etti.

Vali Altıparmak‘tan Kamu Kurum Ve Kuruluşlarına Ziyaret
Kamu kurum ve kuruluşlarına ziyaretlerini sürdüren Vali Ahmet Altıparmak, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü ile Tekelioğlu Halk Kütüphanesi‘ni ziyaret etti.

Sosyal Hizmetler Müdürlüğü‘nde Vali Yardımcısı Mehmet Seyman, İl Müdürü Ramazan Özen ile diğer yetkilileri tarafından karşılanan Vali Altıparmak‘a, yürütülen hizmetler hakkında bilgi verildi. Vali Altıparmak, önümüzdeki dönemde Antalya‘ya gelen özürlü ailelerin çocuklarını emanet edebilecekleri kısa süreli, acil hizmet ihtiyaçları için bir proje geliştirilmesi konusunda talimat verdi.

Ailelerinin bilgisi olmadan kaçarak Antalya‘ya gelen çocuklarla ilk kez temas ederek onların zarar görmeden alınarak aileleri ile tekrar temas kurulmasını sağlayan ‘Terminal Gözlemevi‘ne ilişkin verileri de değerlendiren Vali Altıparmak, 2011 yılı içerisinde diğer illerden kaçak veya kayıp olduğu bildirilen 26 çocuğun gözlemevi görevlilerince bulunup ailelerine teslim edilmiş olmasını büyük memnuniyetle karşıladı. Vali Altıparmak, Terminal Gözlemevi‘nin yaptığı çalışmaların bir broşürle tüm Türkiye‘ye tanıtılmasını istedi.

Sosyal hizmet kuruluş inşaatları hakkında da bilgi alan Vali Altıparmak, tamamlanan ve yakında hizmete girecek olan 8 Sevgi Evi, Çocuk Gençlik Merkezi ve Koordinasyon Merkezi binası ile İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü binalarının tefriş ve donanımlarının temini hazırlıklarına da başlanması talimatını verdi.

İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü‘nde Vali Yardımcısı Mestan Deniz, İl Müdürü Hacı Temel, Muratpaşa İlçe Nüfüs Müdürü Ruhiye Sami tarafından karşılanan Vali Altıparmak ilk olarak Muratpaşa İlçe Nüfus Müdürlüğü‘nü gezdi, yetkililerinden servislerde yaptıkları iş ve işlemlere ilişkin bilgi aldı. İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü‘ne geçen Vali Altıparmak, İl Müdürlüğü arşivini yerinde inceleyerek İl Müdürü Hacı Temel‘den yapılan iş ve işlemlere ilişkin bilgi aldı, değerlendirmelerde bulundu.

Vali Altıparmak, Tekelioğlu Halk Kütüphanesi ziyaretinde ise Vali Yardımcısı Recep Yüksel, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, Kütüphane Müdürü Adile Dönmez tarafından karşılandı. Kütüphane binasının dış görünümünü beğenen Vali Altıparmak, kütüphanenin sergi, araştırma, internet, temel eserler salonlarını gezdi. Kütüphanede bulunan vatandaşlarla sohbet eden Vali Altıparmak, çocuklara hediye verdi.

Kaynak: İHA