Eroğlu: "Büyük Hedefi Olmayan Şehirler, Yok Olmaya Mahkumdur"

Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu, büyük hedefi olmayan şehirlerin zamanla yok olmaya ve kaybolmaya mahkum olduğunu söyledi.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi‘nin (OSB) 1. İstişare Toplantısı‘na katıldı. İkbal Termal Otel‘de gerçekleştirilen toplantıya Bakan Eroğlu‘nun yanı sıra AK Parti Milletvekilleri, CHP Milletvekili Halil Ünlütepe, Afyonkarahisarlı işadamları, sanayiciler ve çok sayıda davetli yer aldı.

Afyonkarahisar‘a son 8.5 yılda yapılan yatırımlar kısa bir film eşliğinde anlatıldıktan sonra kürsüye gelen Bakan Eroğlu, işadamları ve sanayicilerle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kendisinin de bir esnaf çocuğu olduğunu anımsatan Eroğlu, istişare toplantısının aralıklarla yapılmasında çok büyük faydaların olduğunu dile getirdi. Eroğlu, "Özellikle belirteyim, merkezi yönetimden; gerekirse mali idarelerdeki gerekli birimler, işadamları ve sanayicilerle bir araya gelerek meselenin

ortak olarak düşünülmesi, varsa çözülmesi, aynı zamanda birtakım büyük hedeflerin ortaya konulması şart. Ben hayatım boyunca onu gördüm. Ne zaman ki bir kurum veya bir şehir kendine büyük hedefler ortaya koyuyorsa mutlaka başarıya ulaşır. Büyük hedefleri olmayan milletler, tarih sahnesinden silinmeye mahkumdur. Hatta büyük hedefi olmayan şehirler veya şirketler dahi zamanla yok olmaya ve kaybolmaya mahkumdur. Dolayısıyla ben hayatım boyunca daima her şeyde, başladığım her noktada büyük hedefler çizdim"

dedi.

"Afyonkarahisar için büyük düşünelim" diye devam eden Eroğlu, yeni sektörler ortaya koymak gerektiğine dikkat çekerek, "Daha önce olmayan bir takım sektörler, Afyonkarahisar‘da oluşmaya başladı. Şu teknolojik sera, ummadığınız kadar büyüyecek. Oteller mesela, termalin başkenti olmasının yanında sağlık turizmi de çok muazzam bir şekilde büyüyecek. Ayrıca birtakım kongre turizmi, spor turizmi de büyüyecek. Bunun alt yapısını hazırlıyoruz. Onu özellikle belirtmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Buradaki maksatlarının Afyonkarahisar‘a layık olabilecek çalışmalar yapmak olduğunun altını çizen Eroğlu, "Hep birlikte bir şeyler yapabilir, büyük hedeflerin azim ve kararlılığında, birlik beraberlik, içerisinde birbirimizin elinden tutarak inşallah bu hedefi yakalamamız kanaatindeyim" diye konuştu.

Eroğlu, konuşmasına Afyonkarahisar‘ın 2023 vizyonu adı altında hazırladığı anlatım ile devam etti.

"AFYONKARAHİSAR‘IN EN BÜYÜK SORUNU İŞSİZLİK"

Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Bekir Yeşilay ise, Türkiye‘nin ve Afyonkarahisar‘n en büyük sorununun işsizlik olduğunu ifade etti. Bekir Yeşilay, Türkiye‘nin ve Afyonkarahisar‘ın sorununun ne olduğu sanayiciye sorulduğunda, sanayici için en büyük problemin hiç kuşkusuz kayıt dışılık ve kalifiye eleman sıkıntısı olacağı görüşünü aktardı. Yeşilay şöyle devam etti:

"Tüm somut verilere bakıldığı zaman OSB‘ye verilen her destek, Afyonkarahisar‘daki işsizliğin çözülmesi adına çakılan bir çividir. OSB olarak misyonumuz, daha çok üretim daha çok ihracat ve daha çok istihdamdır."

Kaynak: İHA