Ak Parti Bursa Milletvekili Adayı İsmail Aydın, Gemlik’Te…

Gemlik’te Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ni ziyaret eden AK Parti Bursa Milletvekili Adayı İsmail Aydın, CHP Milletvekili Adayı Turhan Tayan’a yüklendi.

Gemlik’te Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ni ziyaret eden AK Parti Bursa Milletvekili Adayı İsmail Aydın, CHP Milletvekili Adayı Turhan Tayan’a yüklendi. Aydın, “Yaşlı bir siyasetçi Orhangazi’de ‘Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi faizlerini yüzde 5-6 dolaylarına indirmemiz gerekiyor’ diyor. Ama bilmiyor ki faiz oranları zaten öyle. Hala durumu kendi dönemlerindeki gibi zannediyorlar” dedi. Aydın, Bursa’nın üçüncü devlet üniversitesinin Gemlik’e kurulma ihtimali olduğunu da söyledi.

Seçim çalışmalarını Gemlik’te sürdüren AK Parti Milletvekili Adayı İsmail Aydın, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ni ziyaret etti. Burada kooperatif Başkanı Mevlüt Avcı ve üyeler ile bir araya gelen İsmail Aydın, CHP Milletvekili Adayı Turhan Tayan’ı eleştirdi.

Aydın, “Yaşlı bir siyasetçi Orhangazi’de ‘Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi faizlerini yüzde 5-6 dolaylarına indirmemiz gerekiyor’ diyor. Ama bilmiyor ki faiz oranları zaten öyle. Hala durumu kendi dönemlerindeki gibi zannediyorlar. Bu kadar mı duyarsızlar?” şeklinde konuştu.

Daha sonra Gemlik sokaklarında halkla selamlaşan AK Parti Milletvekili Adayı İsmail Aydın, vatandaştan gördüğü yoğun ilgi karşısında, “Bu teveccüh teveccüh bize gösteriyor ki Gemlik halkı kararını vermiş. Gemlik bu seçimlerde AK Parti diyor” dedi.

‘GEMLİK KÖRFEZİ KİRLİLİKTEN ARINDIRILACAK’

Gemlik halkının sorunlarını da dinleyen Aydın, “İlçemizin sorunları var bunları biliyoruz ve bu sorunları bir bir çözeceğiz. Bu sözü veriyorum. Gemlik’in öncelikle arıtma problemi var. İlçemize iki tane modern arıtma planlaması yapıldı. İnşallah artık Orhangazi’nin kanalizasyonu Gemlik Körfezi’ni kirletmeyecek. Önümüzdeki birkaç yıl içinde Gemlik Körfezi insanların yüzebileceği seviyeye gelebilecektir. Gemlik Körfezi bütün kirlilikten arındırılacaktır.” diye konuştu.

‘ÜÇÜNCÜ ÜNİVERSİTE GEMLİK’E OLABİLİR’

Gemlik’e modern bir üniversite kazandırmayı istediklerini dile getiren İsmail Aydın, “Geçtiğimiz gün Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın açıkladığı Bursa’ya üçüncü devlet üniversitesinin Gemlik’e gelmesi için elimizden gayreti göstereceğiz. Hatta üçüncü üniversitenin buraya yapılması yüksek bir ihtimal” dedi.

"GEMLİK HALKINI TOKİ İLE TANIŞTIRACAĞIZ"

Gemlik’te çarpık kentleşme yaşandığına da dikkat çeken AK Parti Milletvekili Adayı İsmail Aydın, “Gemlik’in önümüzdeki dönemde TOKİ ile tanışması gerekiyor. Bu dönemde Gemlik’e TOKİ’yi getireceğiz. Gemlik halkı TOKİ İle tanışacak. TOKİ ile beraber kentsel dönüşüm başlayacak ve modern bir şehirleşme yaşanacak” diye konuştu.

(ZB-İHS

Kaynak: İHA