AÖF sınavı soruları cevapları 2011 yükle

İzmir'de Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) sınavına giren başörtülü öğrencilere. bazı okullarda zorluk çıkarıldı. Bornova Kız Teknik ve Meslek Lisesi ve Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu'nda öğrenciler, içeriye alınırken başörtülerini çıkarmaya zorlandı. Başını açmayanlara tutanak imzalatıldı.

AÖF sınavı soruları cevapları 2011 yükle
AÖF e öğrenme portalı sayesinde AÖF soruları görülebilecek ve indirilebilecek. AÖF e öğrenme portalı girişi ve 2011 AÖF soruları ve cevapları haberimizde. AÖF sınav soruları ve cevapları açıklanır açıklanmaz sitemizde yer alacaktır. AÖF sınav soruları ve cevapları PDF olarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz. 2011 AÖF sınav soruları ve detaylar

Açık Öğretim sınav sonuçları binlerce öğrenci için hayati bir öneme sahip. 28 – 29 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen sınavın ardından AÖF sınav soruları ne zaman açıklanacak sorusu hemen sorulmaya başlandı. Özellikle askerlik problemi olan öğrenciler AÖF sınav soruları ne zaman açıklanacak sorusunu sıklıkla sormaya başladı. Türkiye’de ve KKTC’deki sınav merkezlerinde gerçekleştirilen Açık Öğretim sınavında güvenlik üst düzeydeydi.

Sınava Girebilmek için Gerekli Belgeler

Öğrencilerin sınava girebilmesi için gerekli olan belgeler şunlardır:

1. Kendini tanıtıcı yeterli özel kimlik belgesi. (Nüfus Cüzdanı, Sürücü Belgesi veya Pasaport)

2. Öğrenci kimlik kartı. Öğrenci kimlik kartını kaybetmiş öğrenciler için AÖF bürolarınca verilen “Sınavlarda Geçerli Öğrenci Belgesi”.

3. Girilecek sınava ait sınava giriş belgesi.

AÖF 2011 SINAV SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Yukardaki linke tıkladığınızda açılan sayfada "TC NO" bilgisi istenecektir. T.C kimlik numaranızı girdikten sonra "Fakülte Seçiniz" kısmından "Sınav Soruları", "Bölüm Seçiniz" kısmından "2010 - 2011 yılı" ve "Ders Seçiniz" kısmından soruları seçiniz. Bu işlemlerin ardından sayfanın solundaki "E Kitap" linkine tıklayıp sorulara ulaşınız.

Ders Geçme sistemi Hakkındakiler

AÖF sınavlarında değerlendirme yüz (100) tam not üzerinden yapılır. Her ders için

başarı notu; ara sınavı notunun % 30’ u ile yıl sonu veya bütünleme sınavı notunun % 70’ i toplanarak bulunur.

Başarı notu hesaplama sistemi üzerine bir örnek vermek gerekirse;

Öğrencinin ara sınav notu olarak 80, final notu olarak 50 aldığını varsayalım.

Ara sınavının ağırlığı % 30 olduğu için: 80 x 0,30 = 24 olacaktır.

Yıl sonu sınavının ağırlığı % 70 olduğu için: 50 x 0,70 = 35 olacaktır.

Ara sınav ile yıl sonu sınavının not toplamı 24 + 35 = 59 olacaktır.

Bir dersten başarılı sayılabilmek için yukarıdaki değerlendirmeye göre bulunan başarı notunun en az elli (50) olması gerekir. Başarı notu küsurlu çıkarsa en yakın tam sayıya yuvarlanır. Bu öğrenci elli dokuz (59) aldığı için bu dersten başarılı olmuştur.

Ara sınavı, bütünleme sınavını da aynı şekilde etkilemekte ve bu sınavlardaki başarı notu hesabı da yukarıdaki örnekteki gibi yapılmaktadır.

Ara sınava girememiş öğrenciler; yıl sonu sınavından veya bütünleme sınavından % 70’i elli (50) ve yukarısı olan bir not aldıkları takdirde başarılı sayılırlar.

Bu konuda bir örnek vermek gerekirse:

Bir öğrenci ara sınava girmemiş fakat yıl sonu sınavından doksan (90) almış olsun. 90 x 0,70 = 63 olduğu için dersten başarılı olacaktır.

Sınavların değerlendirilmesi, notların kaydı, çizelgelere geçirilmesi, saklanması, öğrenci kütüklerine yazımı ve öğrencilere duyurulmasında bilgi işlem yöntemleri kullanılır. Sınav sonuçları duyuruluncaya kadar hiç bir surette açıklanmaz.

Duyurulan sınav sonuçları kesin olup, itiraz edilemez. Sınav evrakı iki yıl saklanır.

Bulunduğu sınıfta en çok 2 dersten başarısız olan öğrencilere bir üst sınıfın dersleri verilir. 3 ve daha fazla dersten başarısız olan öğrenciler, aynı sınıfta başarısız oldukları dersleri tekrar ederler ve bu derslerin sınavına girerler. Bu öğrenciler üst sınıftan ders alamazlar.

AÖF SINAV ÖNCESİ EĞİTİM TOPLANTISI YAPILDI

Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Fakültesi (AÖF) tarafından, Açıköğretim sınavları öncesi sınav görevlileri, taşıma ve koruma kuryeleri, ödeme kuryeleri, üniversite temsilcileri ile bir toplantı gerçekleştirildi.

Öğrenci Merkezi Salon 2009’da yapılan toplantıda konuşan AÖF Dekanı Prof. Dr. Aydın Ziya Özgür; “Her sınav için toplantı yapmakta yarar gördüklerini ifade ederek, "28-29 Mayıs sınavları öncesinde de toplanmak bizim için faydalı olacaktır. Bu sınavda ilk defa olarak AÜ Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi (BAUM), il koordinatörleri ile iş birliğinde atama programı gerçekleştirdi” dedi. Özgür, Geçtiğimiz sınavlarda iller arası geçişlerde koruma konusunda İç işleri Bakanlığı Emniyet Müdürlüğü'nün gerekli yardımı yapacağını belirterek, "81 ilde ve Kuzey Kıbrıs’ta yapılacak sınavda, bir milyon doksan üç bin öğrenci ve üç yüz yirmi üç bin altmış üç kişi görevli olarak yer alacak” diye konuştu. Araş. Gör. Özgür Özer ise toplantıda karşılaşılabilecek sorunlara ait önlemlerden bahsetti.

Aöf Sınavında Başörtülüler Hakkında Tutanak Tutuldu


İzmir‘de Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) sınavına giren başörtülü öğrencilere. bazı okullarda zorluk çıkarıldı. Bornova Kız Teknik ve Meslek Lisesi ve Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu‘nda öğrenciler, içeriye alınırken başörtülerini çıkarmaya zorlandı. Başını açmayanlara tutanak imzalatıldı.

Bugün yapılan sınavın sabahki bölümünde, bazı okullarda keyfi uygulamalarla öğrenciler büyük bir sıkıntı yaşadı. Bazıları sınava ağlayarak girdi. Kız öğrencileri başörtüsünü açmaya zorlayan görevlilerinse isimlerini gizlediği görüldü. Yaka kartı takmak zorunlu olduğu halde bazıları bu konuda yönetmeliğe uymadı. Bazıları ise yaka kartını ters taktı. Bornova Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde bina sorumlusu Egemen Özdemir’in başörtüsü çıkarılması ısrarı, bazı öğrencileri ağlattı. Yaka kartını ters takan Özdemir, “Sınava niye almıyorsunuz?” diye soran öğrenci ve velilerine, “Bizim elimizde, başörtüsüyle sınava girileceğine dair bir yazı yok. Başınızı açmazsanız giremezsiniz. Bize gelen emir bu.” dedi.Öğrencilerin verdiği bilgiye göre Özdemir, sınav sırasında sınıfları gezerek görevlilere, başörtülülere tutanak imzatlamaları, aksi halde sınavdan çıkarmaları uyarısında bulundu.

Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu’nda ise iki bayan görevli, “Tuvalete gidin, başınızı açıp öyle gelin. Aksi halde içeri almayız.” şeklinde adeta tehdit etti. Velilerin olaya müdahale üzerine görevliler, “Yönetmelikte böyle yazıyor.” diyerek kendilerini savundu.

Söz konusu yönetmelikte ise, “Başörtüsüyle gelenler sadece uyarılacak. Emniyetle karşı karşıya getirilmeyecek.” yazıyor.