Anadolu‘nun Lezzetleri Keçiören‘de Yarıştı

Keçiören Belediyesi‘nin İç Anadolu Bölgesi Şenliği çerçevesinde düzenlediği yöresel yemek yarışmasında lezzetler yarıştı.

Keçiören Belediyesi tarafından üzeri kapatılarak içerisinde çeşitli aktivitelerin yapılabileceği şekilde yeniden dizayn edilen 19 Mayıs Mahallesi Kapalı Pazar Yeri‘nde gerçekleştirilen şenlikte yemek yarışmasında dereceye girenlere ödülleri AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara 2. bölge milletvekili adayı Haluk İpek, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, AK Parti Ankara 2. bölge milletvekili adayı Çiğdem Orhan Sarıkaya, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar ve AK Parti Keçiören İlçe

Başkanı Ferhat Erdoğan tarafından verildi. Ankara, Aksaray, Çankırı, Eskişehir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Sivas ve Yozgat dernek ve federasyonlarının katılımıyla gerçekleştirilen şölene vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Milletvekili adayları ve Başkan Ak, şölen alanında kurulan stantları tek tek dolaşırken, stant görevlilerinin kendilerine ikram ettikleri yemekleri tattı. Şenlikte Türk halk müziği sanatçısı Mustafa Özcan da bir konser verdi.

Şenlikte bir konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, Ankara‘nın en büyük ilçesi ve herkesin tercih ettiği bir mekan olan Keçiören‘de gelenek ve göreneklerin yaşatıldığı bir program düzenlenmesinin anlamlı olduğunu belirterek, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak‘a teşekkür etti.

Başkan Ak ise, şenliği düzenlemekteki amaçlarının birlik, beraberlik ve dayanışmayı artırmak olduğunu kaydetti. Keçiören Belediyesi olarak insanlara inanç, bölge ve etnik ayrım gözetmeksizin hizmet götürdüklerini belirten Ak, "Biz insan için hizmet götürüyoruz. Bunu yaparken de hiçbir ayrım gözetmiyoruz. Keçiörenlilerin bütün problemlerini bizim yetki ve sorumluluğumuz dahilinde olsun olmasın bizim problemimiz olarak görüyoruz ve çözümü için gayret gösteriyoruz" dedi.

Mülkiyeti belediyeye ait pazaryerlerinde başlattıkları Zümrüt Yaşam Alanları Projesi‘yle ilgili de bilgi veren Başkan Ak, göreve geldiklerinde üzeri açık olan 19 Mayıs Mahallesi pazaryerini üstünü kapatarak pazarın kurulduğu günler dışında da farklı aktivitelere imkan verebilecek hale getirdiklerini ifade etti. Ak, "Bu tür mekanları sadece pazarın kurulduğu günler değil, haftanın 7 günü yaşanabilir bir hale getirmek için bu projeyi gerçekleştirdik. Bu anlayışla bu mekanları toplantılar, kermesler ve

benzeri etkinlikler düzenlenebilir hale getirdik" diye konuştu.

Kaynak: İHA